Francouzské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
I když francouzské brambory nemají s Francií mnoho společného, jde o chutné jídlo, díky kterému můžeme využít přebytky vařených brambor z předchozího dne. Přidejte do…
Nejrůznější rolády se staly v poslední době velmi oblíbeným předkrmem, dají se libovolně naplnit nejrůznějšími pomazánkami, zeleninou i šunkou. Pokrájenou roládu můžete…
Pokud chcete připravit slavnostní pohoštění, zkuste slaný závin, který velmi dobře nahradí klasické chlebíčky. Jeho předností je, že má chuťově zajímavou náplň a jeho…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a ponecháme stranou.Moravské uzené nebo šunku (nebo libovější slaninu) nakrájíme…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…
Zapečená kolínka s uzeným masem, kabanosem, slaninou a eidamem skvěle poslouží jako rychlý a chutný oběd či večeře. A pokud náhodou zbyde, nevadí, chutnají skvěle i…
Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a…
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme do hladkého…
Podle návodu na bramborové knedlíky připravíme těsto.Ukrajujeme z něj kousky, které plníme, podobně jako ovocné knedlíky, nakrájeným moravským uzeným.Knedlíky vaříme v…
Pokud hledáte recept pro nedělní vaření, tak tento bude tím pravým. Opečené a ještě navíc zapečené vepřové kotlety s dalšími ingrediencemi jistě uspokojí vaše chuťové…
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně…
Jednoduchý štrúdl s výraznou náplní z kysaného zelí a moravského uzeného si můžeme vychutnat jako svačinu, nebo ho nabídnout hostům jako pohoštění. Je chutný a zároveň i…
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut.Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a za občasného míchání…
Plněná vepřová kapsa se žampiony z tohoto receptu je přímá linka k pochvalnému potlesku vašich strávníků. Vymazlený pokrm doplňte porcí vhodné přílohy. Nejlépe se budou…
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme,popepříme,potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme…
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným uzeným masem, nasekaným…
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.Přemístíme do pekáčku.Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme,…
V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli…
Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme. Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové…
Snadné brokolicové halušky jsou výbornou alternativou ke klasickým slovenským haluškám z bramborového těsta. Podle tohoto podrobně sepsaného postupu je zvládnou…
Ve větší misce smícháme krupičku, prášek, pepř, česnek, majoránku a špetku soli. Přidáme nastrouhanou cuketu, vejce, sýr, cibuli nasekanou nadrobno a uzené nebo slaninu…
Bílé části pórku pokrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, scedíme a propláchneme studenou vodou.Neochucené mleté maso krátce osmahneme na oleji.Prošleháme mléko s…