Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky z kedlubny

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně voní po česneku a majoránce.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 272 kJ /
304 kcal
Bílkoviny24,37 g
Tuky9,42 g
Vláknina8,97 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy26,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Uzené pokrájíme nadrobno. Přidáme ke kedlubně. Krok 2: Dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti. Krok 3: Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Opět dobře promícháme a do pánve s troškou rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava. Krok 4: Po usmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme, protože teplé a křupané jsou nejlepší, i když studené nejsou také marné. Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím, nebo jako přílohu k masovým směsím. Krok 6: Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru, nebo uzené tofu..

TIP: Jak připravit ty nejkřupavější bramboráky?

Zveřejněno 7. 3. 2018

Poznámka autora recepty73

Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o trochu hůře se otáčí, takže je můžeme nastrouhat i na jemno, nebo půl na půl na jemném a hrubém struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky z kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AGP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky z kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AGP7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z kedluben, kedlubnove bramboráky, recepty z kedlubny, bramboráky z kedlubny, kedlubny recepty, kedlubna recepty, bramboráky z kedluben, recept na kedluben, recept nastrouhat kedlubny na jemno, kedluben recepty, bramboráčky z kedluben, kedluben - recepty, recept z kedlubny, kedkubnové bramboráky, kedlubna v receptech, kedlubnové bramboráčky, bramborak z kedluben, kedlubnové bramboráčky, bramboraky s kedlubny, recepty-kedlubny

Suroviny:
kedlubna, vejce, česnek, uzené moravské, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu