Perníčky měkoučké a nadýchané
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky voňavé po medu, pikantní díky směsi koření a měkoučké a nadýchané jako obláček. Taková by mohla být definice tohoto receptu. Vykrajovat můžete libovolné tvary,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníčky voňavé po medu, pikantní díky směsi koření a měkoučké a nadýchané jako obláček. Taková by mohla být definice tohoto receptu. Vykrajovat můžete libovolné tvary,…
V míse smícháme všechny ingredience na těsto, rukama pořádně propracujeme. Jakmile se nám vše spojí v těsto, rozdělíme je na třetiny. Jednu třetinu těsta vložíme do…
V míse smícháme všechny ingredience na těsto, rukama pořádně propracujeme. Jakmile se nám vše spojí v těsto, rozdělíme je na třetiny. Jednu třetinu těsta vložíme do…
Štáva: Cibuli a hovězí si nakrájíme na malé kousíčky. Na rozpáleném tuku uděláme cibulku dozlatova. Předáme hovězí kousíčky,oprančíme. Až je maso zatáhlé, přidáme pepř,…
Lahodný dezert inspirovaný karibskými chutěmi. Spojení kakaového korpusu, nadýchaného krému s rumovým aroma a čokoládovou polevou, vytváří neodolatelnou kombinaci. Tento…
Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje, pokrájené slaniny a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu…
Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru. Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto,…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, kterou si v této podobě můžete dopřát po celý rok. Hlíva dodá pokrmu šťavnatost a mladé kopřivy lze nahradit baby špenátem nebo…
Frgály jsou velké koláče pocházející z Valašska. Tradičně se plní tvarohem, mákem či povidly. V tomto receptu můžete vyzkoušet i ostružinovou náplň, která je svěží a…
Z těsta vyválíme dvě placky-těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo na pracovní plochu.Placku 4x nařízneme, masovou směs natřeme na placku a postupně překládáme přes…
Umleté maso osolíme, přidáme vajíčka, v mléce namočené a vymačkané rohlíky, nasekaný libeček, nakrájenou a rozškvařenou slaninu, srouhanku a vše pořádně promícháme.…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a…
Máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme tvaroh a mícháme než začne vařit. Pak přidáme tavený sýr, mletou papriku a sůl podle chuti. Zamícháme a necháme zchladnout. Poté…
Žampiony oloupeme,pokrájíme,rovněž pokrájíme i papriku a oloupaný česnek na plátky.V pánvi rozehřejeme máslo,přidáme česnek,žampiony a dusíme dokud se tekutina neodpaří…
Knedlíky z toastového chleba jsou rychlou a chutnou alternativou klasických houskových knedlíků. Připravíte je jednoduše ze surovin, které běžně najdete doma, a díky…
Krupici krátce osmahneme na másle, přidáme vejce a necháme za stálého míchání vytvořit husté kousky tzv. ,,kuřátka". Přidáme zeleninu, sůl, kmín a vše zalijeme vodou.…
Do mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené ztuhlé máslo, žloutek a mléko. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které…
Na upečené vlažné těsto si rozetřeme punčovou náplň a necháme zchladnout. Na tu natřeme kokosový krém:máslo ušleháme s cukrem, přidáme spařený kokos a přišleháme tvaroh.…
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny…
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny…
Všechny suroviny smícháme a usmažíme na oleji po obou stranách. Výborné jsou s nutellou.