Kuřecí játra na víně se smaženými tvarůžky

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: cca 1 hod. 3 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

250 g kuřecích jater
6 tvarůžků
6 plátků šunky od kosti
olej na smažení tvarůžků a restování jater
2 dl bílého vína
2 lžíce provensálského koření
Trojobal (obalujeme 2x):
1 vejce
několik lžic hladké mouky
strouhanka
1 lžíce sardelové pasty
zelená nať (do šťouchaných brambor)
750 g brambor
cibule
lžíce másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej (1 lžíce) na pánev vložíme očištěná a na větší kousky pokrájená játra, osmažíme je ze všech stran, opepříme a zalijeme vínem. Dusíme do měkka, až víno úplně vysmahne.

  2. Mezitím si připravíme tvarůžky tak, že je mírně přetřeme sardelovou pastou, obalíme jemně v provensálském koření, pak je obalíme "trojobalem" (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka) a poslední dvě operace zopakujeme - znovu vejce a strouhanka (tvarůžky patří mezi měkké sýry a při jedné vrstvě by se rozpouštěly) a zatím je odložíme na talíř.

  3. Na hlubší pánvičce roztopíme olej (můžeme přidat sádlo) a nejprve v ní opražíme plátky šunky, nakrájené z jedné strany na hřeben. Šunku z pánve vyndáme a uchováme v teple. Tvarůžky ještě jednou protáhneme přes strouhanku, aby nebyly vlhké a pak je osmažíme v rozpáleném oleji po šunce dozlatova. (Lepší než pánev je fritovací hrnec.)

  4. Na talíř dáme nějakou zeleninovou ozdobu, pak na plátky šunky položíme tvarůžky a jde-li to, tak šunkou přebalíme, přidáme horká kuřecí játra a předem uvařené šťouchané brambory nebo bramborovou kaši s vídeňskou cibulkou a jemně posekanou zelenou natí (cibule, petrželka) a na játra pak položíme snítku koriandru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra na víně se smaženými tvarůžky

  • ZFranclova ZFranclova

    Jú, to musí být moc dobré. Děkuji za prima nápad a přidávám bod.

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí játra námořníka restovaná játra z fritovacího hrnce co uvarit z kureci jatra játra na bila víně fritovací hrnec kuřecí játra