Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninový salát co má říz! Surovinám ani zálivce nelze nic vytknout. Podává se dobře vychlazený a chutná nejen jako samotná večeře nebo svačina, ale bude i vhodnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 611 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 7,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zeleninový salát co má říz! Surovinám ani zálivce nelze nic vytknout. Podává se dobře vychlazený a chutná nejen jako samotná večeře nebo svačina, ale bude i vhodnou…
Pikantní nakládané ředkvičky jsou ideální způsob, jak oživit každý talíř výraznou chutí a svěží křupavostí. Rychlá a jednoduchá příprava z nich dělá skvělou přílohu k…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Hustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Výtečnou polévku připravíte velice snadno, do její přípravy se bez obav můžou pustit…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Lehce pikantní žampionový gulášek vás svou chutí překvapí natolik, že vám v něm maso jistě chybět nebude. Uvařte si jej s knedlíkem či těstovinami. Milovníci hub si…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Gyóza knedlíčky, pocházející z Japonska, jsou malé masové taštičky plněné různými ingrediencemi, jako je mleté vepřové maso, zelenina a koření. Tradičně se smaží na…
Oblíbené trhané maso připravíme i na grilu. Bude mít tak skvělou chuť. Vepřovou plec ochutíme typickým BBQ kořením s hořčičnou chutí, necháme namarinovat a pak už jen…
Indická kuchyně je velice pestrá a plná různých chutí a vůní. Koření, které tuto kuchyni charakterizuje, je bezesporu kari. Připravte si chutnou zeleninu na kari. Dle…
Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do…
Květák rozebereme na malé růžičky. Papriky nakrájíme na proužky, zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a mrkev jemně nastrouháme…
Dostali jste chuť na asijskou kuchyni? Vyzkoušejte recept na smaženou rýži, která může být hlavním chodem či přílohou a dá se podávat s masem i bez. Překvapte své blízké…
Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč…
Polévky jsou mnohdy velice dobrým a plnohodnotným pokrmem. Stejně tak je tomu v případě této fazolové s rajčaty. Je plná výživných surovin a doplněna o těstoviny, které…
Lehce pikantní turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi) připravíte raz dva. Jen málo surovin a výsledná vynikající chuť tento salát posune mezi vaše oblíbené. Spolu s…
Křídlům odsekneme konce ( u nás si na nich pochutnává náš kocourek), osolíme kouřovou solí, okořeníme pepřem a chilli vločkami, zakápneme balzamikem a olejem, promícháme…
Červená řepa s balkánským sýrem je duo, které se skvěle doplňuje. Zemitou chuť řepy se slanost sýra pak doladí ještě lístky čerstvé rukoly a kvalitní olivový olej. Pokud…
Turecká vejce jsou oblíbenou snídaní. Jde o spojení vajec, jogurtu, chilli másla a kopru. Obměnou pak může být právě servírování této kombinace na křupavém opečeném…
Nejprve namočíme rýžové nudle do teplé vody asi na 20 minut. Zázvor nastrouháme a česnek rozdrtime.Kuře nakrájíme na menší kousky. Já použila stehna, takže jsem nechala…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…