Fazolová polévka po mexicku
Recept ještě nebyl hodnocenHustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Výtečnou polévku připravíte velice snadno, do její přípravy se bez obav můžou pustit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 611 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 7,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Výtečnou polévku připravíte velice snadno, do její přípravy se bez obav můžou pustit…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Lehce pikantní žampionový gulášek vás svou chutí překvapí natolik, že vám v něm maso jistě chybět nebude. Uvařte si jej s knedlíkem či těstovinami. Milovníci hub si…
Čas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Červená řepa s balkánským sýrem je duo, které se skvěle doplňuje. Zemitou chuť řepy se slanost sýra pak doladí ještě lístky čerstvé rukoly a kvalitní olivový olej. Pokud…
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Zapékací misku vystříkáme olejem. Dno vyložíme kaší, pečlivě uhladíme. Povrch kaše zarovnáme ovocem nakrájeným na tenké plátky, okořeníme a narovnáme druhou polovinu…
Losos, kopr a vejce. Spojení těchto tří surovin je doslova explozí pro chuťové buňky. Čerstvý chleba zlehka namazaný, na kterém leží plátek svěží okurky, uzený losos a…
Květák rozebereme na malé růžičky. Papriky nakrájíme na proužky, zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a mrkev jemně nastrouháme…
Oblíbené trhané maso připravíme i na grilu. Bude mít tak skvělou chuť. Vepřovou plec ochutíme typickým BBQ kořením s hořčičnou chutí, necháme namarinovat a pak už jen…
Na olivovém oleji lehce osmažte cibuli nakrájenou na tenké nudličky. K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu. Vše zasypte cukrem a nechte ho…
Sýrový tatarák oceníte nejlépe na dozlatova opečené topince. Navíc vás postaví na nohy. Tajemství správné chuti spočívá ve výběru koření a způsobu dochucení, proto si…
Žampiony očistíme, případně oloupeme a vyřízneme nožky (necháme je na jiné použití).Vydlabanou dýňovou dužninu smícháme se sýrem, ochutíme chilli, je-li třeba přisolíme…
Polévky jsou mnohdy velice dobrým a plnohodnotným pokrmem. Stejně tak je tomu v případě této fazolové s rajčaty. Je plná výživných surovin a doplněna o těstoviny, které…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Okurku nakrájíme na jemnější kolečka, papriky na drobné kousky, cibuli na čtvrtměsíčky a půlměsíčky. K 1/3 šálku jablečného octa přilijeme vodu, abychom měli 1/2 šálku…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli na kroužky, kapii na kousky a česnek na plátky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáme cibuli, kapii,…
Rýži důkladně propláchneme a dáme vařit dle našich zvyklostí.Šalotku nakrájíme na kroužky, kapii na kousky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a kapii,…
Pikantní nakládané ředkvičky jsou ideální způsob, jak oživit každý talíř výraznou chutí a svěží křupavostí. Rychlá a jednoduchá příprava z nich dělá skvělou přílohu k…