Zeleninová curry polévka s bulgurem ( pro zahřátí)
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli najemno, mangold na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme veškerou zeleninu kromě mangoldu, orestujeme, okořeníme a zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli najemno, mangold na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme veškerou zeleninu kromě mangoldu, orestujeme, okořeníme a zalijeme…
Kuřecí paličky jsem mírně posolila a popepřila. Dala do misky a zalila mlékem tak, aby paličky byly celé ponořené a nechala v lednici do druhého dne. Na druhý den jsem…
Vejce vyklepneme do misky, přidáme 2 lžíce studené vody, našleháme a osolíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubší nudličky a zamícháme do vaječné směsi. Na pánvi…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
Okurku oloupeme na zebru a nakrájíme na plátky. Nakrájenou okurku posypeme solí, promícháme a necháme 30 minut stát. Pak okurky mírným tlakem zbavíme tekutiny a tu…
Spojíme pláty listového těsta a vyválíme v hladké mouce. Vytvoříme velkou placku. Na plech dáme pečící papír a vložíme uválenou placku. Potřeme kečupem - podle své chuti…
Smícháme marinádu a naložíme do ní játra. Necháme přes noc v ledničce odležet. Druhý den rozpálíme olej, zprudka orestujeme vyndaná a osušená játra po obou stranách.…
Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech, vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut…
Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme předem namočené…
V misce rozmačkáme sardinky i s olejem. Šmakoun a vejce nastrouháme na středně hrubém struhadle, přidáme bylinky a koření. Vše pečlivě vymícháme, dochutíme limetkou a…
Den předem si svaříme v cca 1 litru vody bujonovou kostku, horalku, sůl, pepř, sojovku a chilli a vsypeme sáček sojového granulátu. Stáhneme z ohně, promícháme a necháme…
Dáme vařit penne v osolené vodě podle návodu. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.Do stejné pánve, kde…
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě…
Zahřát máslo + olej, opéct dozlatova na tenko nakrájený pórek, přidat kaštany a brambory na kostky. Krátce opéct. Zalít vývarem, přidat tymián (lépe čerstvý, ale může…
Maso nakrájíme na kostky cca 8 cm velké, cibule nahrubo, česnek na plátky. Z pomeranče odkrojíme kůru a zachytíme šťávu.V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme,…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Tento tradiční zeleninový sicilský pokrm, pojmenovaný po slavné opeře, si vás získá skvělou chutí, kterou tvoří opečený lilek a rajčatová omáčka, a doplňuje čerstvá…
V létě se velké oblibě těší příjemně svěží těstovinové saláty. Salát s paprikou, vařeným kuřecím masem a balkánským sýrem je krásně lehký a hodí se tak jako oběd do…
Kombinace camembertu či hermelínu se sladkým ovocem, chilli a bylinkami je opravdu výborná a příprava této pochoutky je snadná a rychlá. Stačí jej jen seříznout,…
1. Oloupaný ananas, červenou cibuli, chilli papričku zbavenou semínek a čerstvé lístky máty nasekáme najemno. Smícháme, přidáme limetkovou šťávu, kůru, promícháme,…
Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí.Přivedeme k…
Zeleninový vývar přivedeme k varu, vložíme očistěnou brokolici rozebranou na růžičky a vaříme doměkka. Pár růžiček vyjmeme a odložíme stranou.Mírně zchladlou polévku…
Cukety seřízneme, horní třetinu odložíme, jen z ní seřízneme „bubáka“. Cukety vydlabeme - čím tenčí mističky nám zbydou, tím lépe. Rozehřejeme troubu na 180 st…