Rýže s vejci a špenátem

maris Kuchařka: maris

Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

300 g uvařené rýže
2 vejce
2 velké hrsti baby špenátu
1 jarní cibulka
1 lžička kurkumy
chilli vločky - podle chuti, nemusí být
pažitka
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme a usmažíme v pánvi na trošce oleje. Před koncem přidáme kurkumu a osolíme. Dáme stranou.
    Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme bílou část cibulky, krátce osmahneme a přisypeme rýži, kterou necháme prohřát.
    Listy baby špenátu smícháme s rýží a necháme je zavadnout.

  2. Na závěr promícháme s připravenými vejci, dochutíme solí, chilli a posypeme cibulkovou natí a pažitkou.

Poznámka

Recept je otevřený, množství surovin je jen orientační. Může se použít i jiná zelenina i jiné koření podle chuti. Je ideální pro zpracování zbylé rýže.

Inspirace : Čínská domácí kuchyně, naklad. Panorama rok 1988

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 376 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýže s vejci a špenátem

Tématické fráze: rýže se špenátem rýže bezmasá rýže s vejcem recept rýže vejce spenat vejce se spenatem salát z rýže a vejci

Zapomněl/a jsem heslo