Rajčatová polévka s pohankou a cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejme olej, přidáme najemno nakrájenou cibulku, rajčata, cuketu, batát. Osolíme, opepříme, přidáme oregáno a základ cca 5 minut restujeme.Přisypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejme olej, přidáme najemno nakrájenou cibulku, rajčata, cuketu, batát. Osolíme, opepříme, přidáme oregáno a základ cca 5 minut restujeme.Přisypeme…
Vločky a burisony odvážíme do misky. Přidáme posekané oříšky, lněné semínko, cukr a skořici. Do hrnečku připravíme asi 150 ml kávovinového nápoje (Kara), necháme mírně…
Očištěné bulvy vodnice nakrájíme na kostičky, pěkné listy a stvoly nasekáme na kousky. Omytou petržel s mrkví nakrájíme podle velikosti na kolečka nebo půlkolečka. Bulvy…
Na kokosovém oleji opražíme vločky, přidáme med a kokos, promícháme a necháme vychladnout.Připravíme krém. Obě avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužninu.…
Všechny ingredience smícháme v míse, med a džus přidáme až úplně na konec. Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a v troubě pečeme cca 40-50 minut na cca 200 stupňů.…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Hladká krémová dýňová polévka patří mezi lahodná jídla, která nám zpříjemní podzimní dny. Dýni tentokrát ještě doplníme sladkým jablkem a trochou kurkumy. K zahuštění…
Sladká snídaně nebo svačina v podobě pohankových lívanců s mandlemi a medem potěší všechny mlsné jazýčky. Lívance jsou kynuté, takže jejich příprava nějaký čas zabere,…
Pohanka je velmi zdravá potravina. Můžeme ji například přidat do sekané, kterou ochutíme kořením a jarní cibulkou. Sekaná chutná skvěle a je šťavnatá. Podávat ji můžeme…
Skvělou volbou pro zdravou a chutnou snídani je křupavá granola z pohankových a ovesných vloček plná ořechů a semínek. Domácí granola neobsahuje žádný přidaný cukr, zato…
Pohankové vločky s jahodami a tvarohem jsou lehký a zdravý dezert servírovaný ve skleničkách, který potěší nejen svou chutí, ale i vzhledem. Vrstvy krému a ovoce vytváří…
Zapékané veganské kuličky z hlívy, červených fazolí a pohankových vloček zaujmou výraznou, lehce kořeněnou chutí. Veganská varianta bez lepku je zapečená s quinoou,…