

Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami
Suroviny
- 200 g vody
- 200 g podmáslí
- lžička octa
- lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
- lžička cukru
- 2 lžičky drceného kmínu
- 50 g pohankových vloček nebo jemných ovesných vloček
- 150 g žitné chlebové mouky
- 330 g hladké mouky
- 13-14 g droždí
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a zapneme program Kyprý, máme-li. Pokud ho pekárna nemá, použijeme klasicky program Základní. Chlebík s pravidelnými očky je výborný i druhý den, perfektně pruží a je nedusivý.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami
-
Výborný chlebíček.Místo 330 g hl.mouky jsem dala jen 200 g a 130 g celozrnné pšeničné.I tak se podařil a je dobrý i 3.den.
-
bystrouska:
dík
-
Chlebíček je vynikající
. Měla jsem jen obyčejné ovesné vločky
, ale to vůbec není na závadu, chleba je i tak výborný
. Dovolila jsem si přidat foto a zasloužený bod
.
-
cathelen:
Skvělý receptík na chlebík.Krásně nadýchaný a opravdu pruží jak píšeš,chuťově moc dobrý jen příště přidám trošku více soli.V pekárně jsem si zadělala těsto a upekla šišku na plechu.Krásně nakynul,že se mi málem nevešel na plech.Půlku jsme snědli ještě vhahounký
, půlka zůstala na dnes na svačinu.Já jsem použila slunečnicová semínka,lžičku chlebového koření,vločky jsem zrovna neměla.Povedl se moc a až budu péct znovu přidám fotečku.Momentálně mi stávkuje fofoaparát.
-
cathleen: Díky za receptík
, přidávám foto. malinko mi ve středu propadl, je to vidět na té fotce celého chleba, ale to je moje chyba - uhlazovala jsem tvar chleba před posledním kynutím a moc si namočila ruce vodou a mám podezření, že jsem do formy i drcla. Nicméně chlebík se nezdrc a je výborný
Nedávala jsem podmáslí ale domácí kefír
Přidala jsem olej s příchutí kmínu a ocet s koriandrem - tyhle příchuťové olejíčky a octíky jsem si nakoupila v Lídlu a do chlebů nemaj chybu -
lenka0: Leni, to jsem ráda, zkus příště, místo abys přidala mouku, ubrat droždí - dej jen 10 g
jirholu:Díky, Jiřinko!
-
Pekla jsem včera,a trošku se propadl,ale chuťově byl moc dobrý,dneska jsem přidala trošku mouky,a byl úplně super.Budu péct častěji.
-
Chleba jsem upekla s ovesnými vločkami a je vynikající
. Škoda, že nemohu dát další bod
-
finneta: Nee, je trošku řidší (to dělají ty vločky a větší množství žitné mouky), bochník z něj určitě neuděláš
Pokud ho víc zahustíš, zas bude, myslím, hutnější, těžší....je to chlebík pro pečku nebo formu v troubě.
-
ahoj Ivčo, prosím tě, má těsto konzistenci, abych ho mohla upéct v troubě? nebo i pro troubu bych musela mít formu na chleba. ráda bych ho dneska zkusila.
-
lenka0: ne, Leni, čerstvého. Sušené bych dávkovala na lžičky, ne gramy
-
To droždí má být 14g sušeného?
-
-
moc pěkný chlebík+10
-
Pohanka je móóc zdravá, škoda,že nemám tudlectu pekárnu..to musí být tůze dobrý chlebík!!