Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 25 názorů

Suroviny

200 g vody
200 g podmáslí
lžička octa
lžíce oleje
1,5 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
50 g pohankových vloček nebo jemných ovesných vloček
150 g žitné chlebové mouky
330 g hladké mouky
13-14 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a zapneme program Kyprý, máme-li. Pokud ho pekárna nemá, použijeme klasicky program Základní. Chlebík s pravidelnými očky je výborný i druhý den, perfektně pruží a je nedusivý.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Výborný chlebíček.Místo 330 g hl.mouky jsem dala jen 200 g a 130 g celozrnné pšeničné.I tak se podařil a je dobrý i 3.den.:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    bystrouska::-) dík:-K

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Chlebíček je vynikající:yes:. Měla jsem jen obyčejné ovesné vločky;-), ale to vůbec není na závadu, chleba je i tak výborný:-p. Dovolila jsem si přidat foto a zasloužený bod:-K.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    cathelen:;-)Skvělý receptík na chlebík.Krásně nadýchaný a opravdu pruží jak píšeš,chuťově moc dobrý jen příště přidám trošku více soli.V pekárně jsem si zadělala těsto a upekla šišku na plechu.Krásně nakynul,že se mi málem nevešel na plech.Půlku jsme snědli ještě vhahounký:-p, půlka zůstala na dnes na svačinu.Já jsem použila slunečnicová semínka,lžičku chlebového koření,vločky jsem zrovna neměla.Povedl se moc a až budu péct znovu přidám fotečku.Momentálně mi stávkuje fofoaparát.:-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: Díky za receptík:-K:-*, přidávám foto. malinko mi ve středu propadl, je to vidět na té fotce celého chleba, ale to je moje chyba - uhlazovala jsem tvar chleba před posledním kynutím a moc si namočila ruce vodou a mám podezření, že jsem do formy i drcla. Nicméně chlebík se nezdrc a je výborný ;-);-):-p:-p:yes::yes:
    Nedávala jsem podmáslí ale domácí kefír :-p:-p
    Přidala jsem olej s příchutí kmínu a ocet s koriandrem - tyhle příchuťové olejíčky a octíky jsem si nakoupila v Lídlu a do chlebů nemaj chybu ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    lenka0: Leni, to jsem ráda, zkus příště, místo abys přidala mouku, ubrat droždí - dej jen 10 g;-)
    jirholu: :-)Díky, Jiřinko!

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    Pekla jsem včera,a trošku se propadl,ale chuťově byl moc dobrý,dneska jsem přidala trošku mouky,a byl úplně super.Budu péct častěji.

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Chleba jsem upekla s ovesnými vločkami a je vynikající :-p:-p:-p. Škoda, že nemohu dát další bod :-*

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    finneta: Nee, je trošku řidší (to dělají ty vločky a větší množství žitné mouky), bochník z něj určitě neuděláš:-// Pokud ho víc zahustíš, zas bude, myslím, hutnější, těžší....je to chlebík pro pečku nebo formu v troubě.

    Odpovědět

  • finneta finneta

    ahoj Ivčo, prosím tě, má těsto konzistenci, abych ho mohla upéct v troubě? nebo i pro troubu bych musela mít formu na chleba. ráda bych ho dneska zkusila.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    lenka0: ne, Leni, čerstvého. Sušené bych dávkovala na lžičky, ne gramy ;-)

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    To droždí má být 14g sušeného?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • marcik marcik

    moc pěkný chlebík+10:yes:

    Odpovědět

  • Lenca Kovi Lenca Kovi

    Pohanka je móóc zdravá, škoda,že nemám tudlectu pekárnu..to musí být tůze dobrý chlebík!!:-);-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: celozrnný pohankový chlebík žitný chléb s vločkami podmaslový chlebíčky recept pohankovo žitný chléb domácí žitný chleba s podmaslim a vlockami moučník s pohankovými vločkami těsto od cathelen podmáslový chléb chléb podmáslový

Zapomněl/a jsem heslo