Fazolová polévka se zeleninou a bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno, rajčátka rozpůlíme nebo necháme celá. Sýr nahrubo nastrouháme.Do woku nebo jiné hluboké pánve dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno, rajčátka rozpůlíme nebo necháme celá. Sýr nahrubo nastrouháme.Do woku nebo jiné hluboké pánve dáme…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní nadrobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme použít moravskou…
Na másle s olejem orestujeme nakrájenou cibuli dosklovita. Přidáme oloupané, nahrubo nastrouhané brambory a cuketu i se slupkou.Orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme,…
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky či menší kousky, okořeníme a potřeme olejem.Orestujeme na menší pánvi dozlatova a dáme stranou. Na výpek přidáme zbylý olej, necháme…
Klobásu nakrájíme na kolečka. Žampiony a zeleninu očistíme a také nakrájíme.Cibuli na tenké půlměsíčky, česnek na plátky a papriku na silnější proužky. Pokud jsou…
V misce smícháme maso s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a solí podle potřeby. Ze směsi vytvoříme masové kuličky, ty obalíme v kukuřičné…
Stehna osolíme a na oleji s máslem zprudka opečeme.Stehna vyjmeme, do výpeku dáme hrubě nakrájenou cibuli, špek a orestujeme.Stehna vrátíme zpět a přidáme kmín a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky nebo na kolečka.Osolíme a uvaříme ve vývaru.Polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany.
Kroupy propláchneme vodou a dáme vařit do vývaru nebo lehce osolené vody.Celer nakrájíme na menší kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. K téměř měkkým kroupám přidáme…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Polévka je výborným základem do hladového žaludku. Rozvoněná mrkev na másle dodá polévce nasládlou chuť, které sekunduje kukuřice. Libeček dodá na aromatu a smetana se…
Pokud hledáte recept pro nedělní vaření, tak tento bude tím pravým. Opečené a ještě navíc zapečené vepřové kotlety s dalšími ingrediencemi jistě uspokojí vaše chuťové…
Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno.Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Zasypeme paprikou a po zamíchání i moukou. Zalijeme studeným…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Vepřové maso má široké použití, patří proto k nejčastěji používanému masu v české kuchyni. Pro tento recept se nejlépe hodí vepřová plec, kýta nebo pečeně, protože v…
Sladký mražený hrášek upravený jako kaše nastavená brambory, je vhodnou přílohou k pečeným plněným stehnům. Náplň stehen je možno dle chuti obměňovat, neboť neutrální…
S podzimem přichází i sezóna dýní, kterou můžeme využít na mnoho způsobů. Smetanová dýňová omáčka bude skvěle chutnat v kombinaci s jemným a šťavnatým, příjemně…
Ochutnejte tyto výborné krůtí rolky. Nejprve připravíme omeletu se sýrem, šunkou, paprikou a jarní cibulkou. Tou naplníme krůtí plátky, opečeme je na oleji a poté dusíme…
Dýňové rizoto je velmi oblíbeným pokrmem. S tímto receptem jej zvládnete jednoduše připravit i doma. Zajímavostí jsou přidané sušené brusinky, které dodají celému jídlu…
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a…
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Vývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka.Česnek utřeme se solí.Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme,Cca po…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Bílá zelňačka s koprem: Ve vydatné polévce nechybí brambory, výraznou chuť jí dá kopr, ale musí se přidat ve správnou chvíli
Jak doma v troubě upéct jedlé kaštany? Před pečením je dobré namočit je do vody a lepšímu loupání pak pomůže jeden fígl
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice