Srbský džuveč

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: hodina příprava, 1,5 hod. pečení minim. 6 Jiné maso 25 názorů

Suroviny

600 g jehněčího masa ( měla jsem ramínko )
100 g slaniny
1 lžíce sádla
4 cibule
5 stroužků česneku
1 lilek
1 větší kedlubna
5 paprikových lusků
6 rajčat
5 brambor
100 g rýže ( v suchém stavu )
2 lžíce petrželové natě + celerové natě
1/2 hrnku vývaru z kostí ( nebo jiného )
čerstvě drcený pepř
sůl dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava.

  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne.

  3. Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky.

  4. Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme.

  5. Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.

  6. Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme.

  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.

Poznámka

Ač to podle fotek nevypadá, je to moc dobré.

Zdroj: ŽenyproŽeny.cz autor Fája, čímž velmi děkuji za chutný pokrm.

( trochu mnou upraveno )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Srbský džuveč

  • Jana votrubová Jana votrubová(neregistrovaný)

    :-):yes:výbborné

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tohle jsem nikdy nejedla, ale vím už nyní, že bych si pochutnala moc, páč je to plné zdravých věcí a hlavně zeleniny:-!:yes::-p

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Moc dobre jidlo..v Tvem podani vypada velmi lakave..:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    magdalenka::-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    magdalenka: Super nápad:yes:, já to tak taky dělám:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka: a čo keby si tie fotky pravidelne na striedačku (zhruba po 2 hodinách) prehadzovala???:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: hele, tak se domluvte s Bibi, joo:-? ta tam chce šťávičku, ty to chceš ostré.. nebudu to furt přehazovat:-S:-D:-D:-D:-D
    děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky:-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Paráda:-!:-!:yes::yes::yes::yes::-)):-)):-))Hodnotím kladně:-!:-!:-!:yes:DOstal jsem takovou mlsnou, že si musím jít namazat chleba sádlem

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ta poslední fotka je krásně"ostrá":-Kale protože je to hlavně o jídle,jako takovém,tak je to náramná bašta:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • AniCiz AniCiz

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Bibinka: tu jsem tam měla původně jako hlavní.. tak je zpět.. lepší;-):-?:-D
    děkuji všem:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    rebeka:Rebí, džuveč je náše oblíbené jídlo, mám tu i recept, trochu jiný, nejvíc se mi líbí ta 3.fotka, je tam vidět jaké je to šťavnaté jídlo;-) a dávám ti 9.boda:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc pěkný recept i foto :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: v Bulharsku, v Turecku jsem nebyla, ale pokud vím, má původ právě v Turecku, odkud se rozšířil dál na Balkán:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recept na džuveč džuveč džuveč recept drůbeží džuveč džuveč v pomalém hrnci jehněčí džuveč džuveč bulharsko recept dzuvec džuveč.cz recepty džuveč džuveč.cz dřuveč srbský dřuveč paprikový džuveč dobrý džuveč džuveč s rybou ryze dzuvec recepty na dzuvec srbský chléb jak udělat džuveč

Zapomněl/a jsem heslo