Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Anna Kocikova Kuchařka:

4-5 porcí Vepřové maso 10 názorů

59

Suroviny

900 g vepřové krkovice (bez kosti, vcelku)
150 ml červeného vína (použila jsem suché)
2 lžíce mletého zázvoru
2 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
6 lžic oleje
1 slabší lžička soli
dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
2 cibule (větší, nakrájené nadrobno)
4 stroužky česneku (větší stroužky, nakrájené na tenké plátky)
vývar (nebo voda na podlévání)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa. Okořeněné maso vložíme do nádobky s ochuceným vínem, důkladně promícháme a nejlépe do druhého dne necháme odležet v lednici. Poté máme dvě možnosti.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku a prudce osmažíme ze všech stran kousky masa. Zasypeme cibulí, krabičku od zbytku marinády vypláchneme 200 ml vývaru a vlijeme do hrnce. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 25 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, maso a všechnu šťávu přendáme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Na 3/4 výkon pečeme odkryté cca 20 minut doměkka. Během pečení často přeléváme vypečenou šťávou, aby se maso nevysušovalo a dostalo hezkou barvu.

  3. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku. Poté přidáme maso a necháme prudce zatáhnout. Maso přendáme do pekáčku a zasypeme cibulí. Pánev vypláchneme cca 150 ml vývaru a přilijeme k masu. Přidáme také zbytek vína s kořením z marinování, pekáček přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby péct na 3/4 výkon. Zhruba po půl hodině maso přelijeme výpekem, podle potřeby podlijeme, opět přiklopíme víkem a na poloviční výkon trouby pečeme cca 70-80 minut doměkka.

  4. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. 15 minut před koncem odstraníme víko a maso dopečeme na barvu. Podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou s čerstvým chlebem a okurkou. Ale můžeme také podávat se zelím a knedlíkem.

Poznámka

Doba pečení je orientační, záleží na typu trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřova krkovice nejlepší recepty krkovice na zázvoru vepřová pečeně nejlepší recepty vepřová krkovice na česneku krkovice na víně vepřová pečeně na víně nejlepší recepty z vepřové krkovice vepřová pečeně platky nejlepší recepty vepřová krkovička na víně krkovice pekáček recept vepřová krkovice vepřová krkovička na víně veprova krkovice nazazvoru vepřové v troubě na červeném víně vepřová krkovice jak dlouho se peče vepřova krkovice vepřova krkovice recept vepřová pečeně z krkovice doba pečení vepřové krkovice pečená krkovice nejlepší recepty

Zapomněl/a jsem heslo