Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4-5 porcí Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

900 g vepřové krkovice (bez kosti, vcelku)
150 ml červeného vína (použila jsem suché)
2 lžíce mletého zázvoru
2 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
6 lžic oleje
1 slabší lžička soli
dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
2 cibule (větší, nakrájené nadrobno)
4 stroužky česneku (větší stroužky, nakrájené na tenké plátky)
vývar (nebo voda na podlévání)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa. Okořeněné maso vložíme do nádobky s ochuceným vínem, důkladně promícháme a nejlépe do druhého dne necháme odležet v lednici. Poté máme dvě možnosti.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku a prudce osmažíme ze všech stran kousky masa. Zasypeme cibulí, krabičku od zbytku marinády vypláchneme 200 ml vývaru a vlijeme do hrnce. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 25 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, maso a všechnu šťávu přendáme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Na 3/4 výkon pečeme odkryté cca 20 minut doměkka. Během pečení často přeléváme vypečenou šťávou, aby se maso nevysušovalo a dostalo hezkou barvu.

  3. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku. Poté přidáme maso a necháme prudce zatáhnout. Maso přendáme do pekáčku a zasypeme cibulí. Pánev vypláchneme cca 150 ml vývaru a přilijeme k masu. Přidáme také zbytek vína s kořením z marinování, pekáček přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby péct na 3/4 výkon. Zhruba po půl hodině maso přelijeme výpekem, podle potřeby podlijeme, opět přiklopíme víkem a na poloviční výkon trouby pečeme cca 70-80 minut doměkka.

  4. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. 15 minut před koncem odstraníme víko a maso dopečeme na barvu. Podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou s čerstvým chlebem a okurkou. Ale můžeme také podávat se zelím a knedlíkem.

Poznámka

Doba pečení je orientační, záleží na typu trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 231 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Tématické fráze: vepřova krkovice nejlepší recepty krkovice na zázvoru vepřová krkovice na česneku krkovice na víně vepřová pečeně na víně vepřová pečeně nejlepší recepty vepřova krkovička pečeně recepty nejlepší recepty z vepřové krkovice vepřová krkovička nejlepší recepty vepřová pečeně platky nejlepší recepty pečena krkovice na vine vepřova krkovice vepřová krkovička na víně vepřová krkovička na víně krkovice pekáček recept vepřová krkovice vepřové na zázvoru a česneku vepřové na česneku krkovice na červeném víně vepřova krkovice recepty

Zapomněl/a jsem heslo