

Hovězí bačajské nudličky
Suroviny 4 porce
- 700 g hovězí roštěné
- 200 g bačajské klobásy
- 150 g gazdovské slaniny
- 100 ml rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- mletý pepř
- sůl
- vývar nebo voda na podlití
- nasekané lístky petržele na posypání
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, až zesklovatí. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout.
Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory nebo rýže.
Poznámka od kuchařky
Druh slaniny a klobásy přizpůsobíme svým chutím. Pokud máme možnost, použijeme protlak domácí výroby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí bačajské nudličky
-
klarence: Děkuji
Jsem zvědavá,kdo z nás dvou dostane u komentáře palec dolůJestli já za poděkování za komentář,nebo Ty za"výborné"aniž by jsi jídlo uvařila
-
výborné
-
Marie Svarcova:
-
to já taky můžu
-
jemmy:
mika59:
Děkuji
-
To bych si dala...
-
Super