Hovězí bačajské nudličky

Hovězí maso Doba přípravy: 1 hodina 7 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 1 hodina 7 názorů

Suroviny 4 porce

700 g hovězí roštěné
200 g bačajské klobásy
150 g gazdovské slaniny
100 ml rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
mletý pepř
sůl
vývar nebo voda na podlití
nasekané lístky petržele na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
    Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.

  2. V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, až zesklovatí. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout.
    Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

  4. Na přílohu se hodí různě upravené brambory nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Druh slaniny a klobásy přizpůsobíme svým chutím. Pokud máme možnost, použijeme protlak domácí výroby.

Komentáře k receptu Hovězí bačajské nudličky

Tématické fráze: hovezi nudličky hovězí nudličky recept hovězí nudličky recepty recept na hovezi nudlicky hovězí na nudličky hovězí recepty hovezi recept recept hovězí nudličky pikantní hovězí nudličky recepty hovězí nudličky bačajské hovězí maso hovezi rostena nudlicky recepty hovězí na nudličky recepty na hovězí nudlicky recept na hovězí na nudličky recept na tenké hovězí plátky hovězí nudličky z roštěné hovězí nudličky - recept hovezi nudlicky s klobasou recept hovězí