Tresčí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenTresku vložíme do mléka, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, do mléka přidáme nakrájené lahůdkové cibulky, vývar a jíšku. Provaříme a nakrájenou rybu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tresku vložíme do mléka, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, do mléka přidáme nakrájené lahůdkové cibulky, vývar a jíšku. Provaříme a nakrájenou rybu…
Do většího hrnce kápněte 2 lžíce olivového oleje a postavte ho na mírný oheň. Nasekejte nadrobno červenou cibuli, řapíky celeru a v hrnci vše lehce restujte. Přisypte…
Čočku dáme do hrnce (není ji potřeba předem namáčet), přelijeme hrnkem studené vody, lehce osolíme a necháme hodně pomalu přijít k varu, občas hrncem zatřepeme, čočku…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na julienne nebo kostičky (můžeme přidat i jinou zeleninu). Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu a chvilku restujeme. Zalijeme…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle, společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě…
Ve vodě si uděláme zeleninový vývar, do něho si očistíme a na menší kousky nakrájíme brambory a cibuli s česnekem, až se začne vařit, přidáme za chvilku fazolky, hrášek,…
Bylo by škoda vyhazovat do odpadu použitelné zbytky zeleniny. Pokud není plesnivá nebo nahnilá, důkladně listovou omyjeme, kořenovou zeleninu i kartáčkem a můžeme použít…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.Dno spodního pekáče vytřeme olejem,…
Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku…
Omytou okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme lžíci semena a pokrájíme na kousky, menší část oddělíme. Pórek nasekáme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.Na…
Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným…
Dýni umyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata vyjmeme z oleje, necháme okapat a pak nakrájíme na malé kousky. Cibuli…
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.Přidáme kousky nakrájené řepy a chvíli opékáme. Následně…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem,…
Dýni hokaido nemusíme loupat, jen omyjeme a osušíme, pokud bychom použili máslovou, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme semeník. Očištěnou dýni nakrájíme na kostky. V hrnci na…
Hlivu podusíme 10 minút na masle. Uložíme na tanier.Vývar zmiešame so smotanou a múkou a v kastróliku za stáleho miešania povaríme. Pridáme chren, osolíme, okoreníme a…
Kapustu a brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, vložíme do něho brambory s kapustou a uvaříme doměkka. Na konec…
Čočku zalijeme vodou a necháme půl hodiny namočenou. Propláchneme a proces opakujeme - já jsem opakovala 3x, dokud slitá voda není úplně čistá. Ve větším hrnci rozpálíme…
Nejprve na suché pánvi opražíme mandlové lupínky a dáme stranou. Do rozehřátého hrnce dáme cibuli, podrcené koření, celou skořici, nasekaný česnek a necháme rozvonět.…
Cibuli nakrájíme a zpěníme dozlatova. Přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Lehce je orestujeme, zalijeme vývarem a spolu s kořením a vločkami přivedeme k…
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Kuřecí stehna po obou stranách rozřízneme nožem, hluboko až ke kosti a vyplníme částí marinády, zbytkem marinády stehna…
Na rozpáleném oleji rychle orestujeme očištěná stehna a necháme je zatáhnout. Přendáme do pečící misky, důsledně posypeme kmínem, osolíme, posypeme koriandrem, podlijeme…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme houby, protlak a prudce orestujeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a…
Na sádle nebo na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Z fenyklu odřízneme jemnou nať. Bulvy zbavíme dvou listů, nakrájíme je na…