Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Polévky 8 názorů

Suroviny

1 menší květák
4 brambory
1000 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany na vaření
3 brambory
muškátový květ
sůl
pepř
toustový chléb nebo jiné pečivo
150 g hlívy ústřičné nebo žampiony a jiné houby
3 PL másla
2 PL olivového oleje
hladká mouka
petrželka
pažitka nebo kerblík na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě na cca 5-8 minut. Vodu poté slijeme a květák zalijeme vývarem.Přidáme oloupané brambory, na kostičky pokrájené, pokrájenou cibulku a vaříme.

  2. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, zahustíme smetanou/můžeme zakvrdlat do smetany i hladkou mouku/, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  3. Chleba si pokrájíme na malé kostičky a opečeme je na másle hezky dozlatova. Cibulku a hlívu/žampiony/nakrájíme na malé kousky nebo plátečky a orestujeme je na olivovém oleji.

  4. Na talíři pak každou porci polévky doplníme restovanými houbami a chlebovými krutonky. Ozdobíme petrželkou nebo pažitkou/kerblíkem.

Poznámka

Můžeme přidat ke květáku i jinou zeleninku, např.mrkev apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky

Tématické fráze: krém z hlívy květák s hlívou ústřičnou květákový krém recept krém z hlívy recept květák s hlívou a smetanou květák s hlívou ústřičná květák hlíva ústřičná hlíva ústřičná polivka zapečený květák s hlívou ústřičnou květákový krém s žampiony recept+krém+hlíva ustřična reastovana hliva ustřična hlíva ústřičná květák krém z hlívy ustřičné-recept polivka z hlivy ustricne květák se žampiony hlívou restované houby

Zapomněl/a jsem heslo