Dýňový krém s bulgurem

TinaStar Kuchařka: TinaStar

4 porce Polévky 2 názory

Suroviny

olivový olej
1 větší cibule
2 malé dýně Hokkaido
2 menší mrkve
zeleninový vývar (horká voda)
drcený kmín
sůl
hladká rýžová mouka
pšeničný celozrnný bulgur
petrželka (čerstvá - mražená - sušená)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku (ne do hněda - pouze doměkka), přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na menší kousky nakrájenou dýni (Hokkaido není třeba zbavovat slupky, stačí vydlabat uvnitř semínka). Promícháme, osmahneme, zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a dusíme doměkka.

  2. Stranou připravíme bulgur dle tradičního návodu - tj. 1 díl bulguru + 3 díly vody povaříme cca 3 minuty a následně necháme 15 až 20 minut bobtnat pod pokličkou. Lze použít i kuskus - bulgur je ale v dané kombinaci chutnější.

  3. Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme obsah hrnce tyčovým mixerem. V případě, že je třeba polévku zahustit, použijeme rýžovou mouku (pozor, bulgur následně polévku také zahustí). Dochutíme solí a drceným kmínem.
    Na závěr přidáme sekanou petrželku, vmícháme nabobtnaný bulgur, zdobíme plátkem másla nebo troškou zakysané smetany (není nutné).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňový krém s bulgurem

Tématické fráze: kuskusové kačeří bulgur celozrnný polévka recept jak zahustit dýňovy krém dýně mražená recept recepty a bulgur bulgur celozrnný recept bramborovy krem s bulgurem