Polévka plná zdraví
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, pak přidáme pohanku, nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, kedlubnu, kapustu, brokolici, pórek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, pak přidáme pohanku, nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, kedlubnu, kapustu, brokolici, pórek,…
Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na…
Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na…
Do trouby předehřáté na 180° C dáme na plechu upéct omyté řepy zabalené do alobalu . Trvá to asi 50-60 min podle velikosti řepy. Po půlhodině pečení připravíme rizoto.Na…
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca…
Do pánve si dáme olej, na něm osmažíme cibule, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Přisypeme pohanku, zalejeme vývarem, 3minuty povaříme a necháme zakryté nabobtnat. …
Cibuli nakrájíme na polokroužky, česnek na plátky, lusky na kousky a zelí překrájet na drobnější. Do hrnce si dáme olej, na něj připravenou cibuli, česnek, zelí, lusky,…
Tekvicu alebo cuketu umyjeme,vyberieme semená a dužinu pokrájame na kocky.Cibuľu a 1 strúčik cesnaku osmažíme na oleji,pridáme tekvicu a zemiaky pokrájané na kocky.Znovu…
Řízečky si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem, necháme odpočinout. Žloutky si našleháme, do pánve dáme olej a do růžova osmažíme nakrájenou cibuli na…
Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme múku, orestujeme a zalejeme vývarom. Dosolíme a varíme 15 minút. Polievku rozmixujeme a zavaríme do nej halušky.…
Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a v trošce osolené vody ho přibližně pět minut povaříme. Pak špenát přelijeme na síto a vymačkáme lžící nadbytečnou vodu. Špenát…
Na rozpálenom oleji necháme rozvoňať rascu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Pridáme jablko nakrájané na malé kocky, hrozienka, mandle, škoricu, okoreníme…
Cizrnu necháme 8 hodin namáčet. Pak vodu slijeme a dáme do 1 litru nové vody. Přidáme mrkve, petržel a kostky vývaru. Když je zelenina měkká, pokrájíme ji na menší…
Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky. zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho…
Cibule oloupeme a odkrojíme oba konce. Rozřízneme je do půlky (od jednoho konce k druhému) a sloupneme z každé asi 3 vrstvy tak, aby se nám neponičily. Zbylé kousky…
Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem…
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji dozlatova, zalijeme ji zeleninovým vývarem a pár minut povaříme.Přidáme kukuřici, mléko a dvě třetiny smetany, vsypeme…
Do rozpáleného hrnce vsypeme drcený kmín a nasucho ho opečeme. Pak přidáme olej, strouhanou mrkev s celerem a chvíli opékáme. Vlijeme vývar, přivedeme k varu a asi 10…
Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky,…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
Nejprve připravíme polentový knedlík. Do hrnce vlijeme mléko s vodou a vsypeme polentu. Ochutíme zeleninovým vývarem a vaříme dokud se směs nezačne odlepovat od stran…
Na oleji orestujeme nakájanú cibuľu. Pridáme kurkumu, horúcou vodou prepláchnuté pšeno (jáhly), zalejeme vývarom a dusíme zakryté asi 25 minút. Potom do pšena vmiešame…
Na trošce másla podusíme očištěné a nakrájené houby, malinko posolíme a okmínujeme. Asi po 3 min. přidáme kvasnice, které rozpustíme - stále mícháme ode dna.Až začnou…
Quinou uvařte dle návodu ve vývaru a nechte zchladnout. Mandle spařte vroucí vodou a oloupejte. Pokud máte sušené datle, zalijte je malým množstvím vroucí vody, aby…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Víte, že jeden ze symbolů Berlína je klobása? Slavný currywurst tu má dokonce i své muzeum
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes
Oslavy MDŽ v retro stylu: Recepty na originální ruská vejce, vlašák nebo šunkovou rolku vás vrátí do minulosti