Šmakedín
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 251 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 26,77 g |
Vláknina | 32,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,71 g |
Sacharidy | 100,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Máte rádi kysané zelí a Šmakouna? V tom případě je pro vás tento recept jako stvořený, protože dnes jsem si pro vás připravila jeden ze symbolů maďarské kuchyně, samozřejmě v upravené verzi, které odpovídá název. V Maďarsku se mu říká Székelygulyas, v Čechách byste ho ale pod originálním názvem hledali jen stěží. Někteří Maďaři zase říkají, že je podobný jejich Kolozsvár káposzta, tedy kološvárskému zelí. Jisté je jen jedno: s maďarským městem Szeged nemá nic společného. Teď hurá do vaření!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2014 07:22
Magdalena: Šmakoun zoženieš v predajniach zdravej výživy, popozeraj sa, ktorú máš najbližšie. Je vynikajúci
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
6. 6. 2014 07:03
rada by som recept vyskusala no neviem kde zozeniem na Slovensku ten smakoun ,ani sajnu o tom co to moze byt.
6. 6. 2014 06:38
Majka8: Každému chutná a vyhovuje něco jiného Já třeba hrašku nemusím na obalování, ale takhle na zahuštění mi tam vůbec nevadí. Co se týče Šmakouna, tak je to dobrá varianta pro mou dceru, která moc nechce jíst maso ani zeleninu
6. 6. 2014 00:30
Tom Beyk:A dobře děláš,vyzkoušela jsem oboje a nic mně zrovna neosloviloje tu několik receptů ze šmakouna,tak snad jen ty tousty,ty jsou dobrý,hraška,no co dodat,koupila jsem velké balení a teď pátrám jak ho zužitkovat,jen jedno jídlo bylo celkem chutný,jinak nic moc....není fakt na klasiku,tyhle jídla mně chlap nechce.
5. 6. 2014 19:44
Díky za odpvědi. ...asi zůstanu u bůčku
5. 6. 2014 19:29
Tom Beyk: Jak už je tu zmíněno, šmakoun je zpracovaný vaječný bílek http://www.smacker.cz/ a hraška se dá sehnat v každém obchodě se zdravou výživou i v Globusu. Je to vlastně směs na obalování, zahušťování apod.
5. 6. 2014 19:10
To vypadá moc hezky
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
5. 6. 2014 18:47
Myslel jsem, že všechno vím a znám, všude jsem byl dvakrát a vono néé.. ...símtě co to je ten šmakoun a hraška??? Já si myslím, že to musí bejt šmakovací
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?
5. 6. 2014 17:17
Já se Šmakounem neumím, tak ráda vyzkouším! Tohle mi chutná, jen si to přečtu
5. 6. 2014 17:14
pipre: Často??? Tak sem s ním!!!
5. 6. 2014 13:31
Dobrý nápad. Já šmakouna připravuji často, takže určitě vyzkouším i tento recept+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 10 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 43 minutami
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 1 hodinou
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 2 hodinami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 5 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 5 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedin ze smakouna příloha ke kološvárskému na zelí co je šmakoun obalovací směs na bůček šmakoun recepty jak zahustit hraskou zelí recept šmakoun zelí smakoun a kysane zeli
Suroviny: šmakoun mexico, cibule, zelí kysané, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, olej olivový, česnek, kmín drcený, hraška, sůl, pepř
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
11 názorů