Fenyklovo-hruškový krém

Suroviny

750 ml zeleninového vývaru (klidně i z Natur nebo Alnatur bujonu)
2 hrušky
2 bulvy fenyklu
3 malé cibule (lépe šalotky)
3 stroužky česneku
150 ml kokosového mléka
olivový olej
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozkrojte fenykl i hrušky na půl a odkrojte si pár plátků na ozdobu. Zbytek nakrájejte na kostičky, stejně tak i cibulku, očistěte si česnek a vyndejte mu vnitřní klíček.

  2. Na olivovém oleji zpěňte cibulku, pokrájené dva stroužky česneku, přidejte hrušky i fenykl a trošku opečte. Pak zalijte vývarem a kokosovým mlékem a povařte 15-20 minut.

  3. Odstavte z ohně, ponorným mixerem rozmixujte, přidejte rozmačkaný stroužek česneku, podle chuti osolte a opepřete.

  4. Na pánvičce na trošičce oleje opečte odložené plátky hrušky a fenyklu, přidejte do talíře s polévkou, pokapanou lžíci oleje.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: "Jako rybička" - upraveno

Komentáře k receptu Fenyklovo-hruškový krém

Tématické fráze: recept fenyklova polevka s hruskou hruškový krém