Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

2-3 plátky kotlety nebo krkovice
500 kg mrkve
pórek bílá část
strouhaný zázvor
lžíce másla
lžíce oleje
lžíce hl. mouky
zeleninový vývar nebo voda
2 stroužky utřeného česneku
špetka cukru
citronová šťáva
50-100 ml smetany na vaření nebo šlehačky
sůl
pepř
olej na usmažení masa
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.

  2. Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno. Rozpustíme máslo s olejem a přidáme pórek. Necháme zpěnit, přisypeme mrkev, zázvor a zakápneme citronem. Chvíli restujeme a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby to skoro potopené. Vaříme do měkka.

  3. Měkkou mrkev dochutíme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Rozpálíme pánev a maso opečeme z každé strany cca 3-4 minuty do měkka. Maso můžeme udělat na kontaktním grilu celkem 3-4 minuty. Podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem

Tématické fráze: mrkev zázvor vepřové maso přírodní recepty hovězí se zázvorem, oregánem a česnekem karotka se zazvorem smažená mrkev se zázvorem a česnekem smetanová mrkev

Zapomněl/a jsem heslo