Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenCeler očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Pokud patříte k milovníkům receptů s mrkví, bude pro vás tento pokrm to pravé. Mrkev dodá kuřecímu masu nasládlou chuť a černé pivo zase lehkou vůni. Nejvíce nám tento…
Cuketu nastrúhame na jemné plátky, huby nakrájame na menšie kúsky. Paradajky narežeme na mesiačiky, kurkumu na tenšie kolieska. Syr nakrájame na malé kocky.Všetko v…
Brambory očistíme, oloupeme, rozpůlíme a ve slané vodě je povaříme do "téměř" měkka. Scedíme a dáme stranou. Špenátové listy necháme rozmrazit.Na hlubší pánvi (použila…
Velikonoční nádivka, hlavička, patří na velikonoční stůl. Každá rodina má svůj recept, někdo dává tři druhy masa, někdo přidává krupici. Tohle je jiné - lehké, voní to,…
Lehká jarní polévka plná zdravých bylinek. Zvláště účinná je kopřiva jako český žen-šen, a medvědí česnek nabitý vitamíny zase chuť polévky ozvláštní. Červené ředkvičky…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej, přidáme nasekanou cibuli, česnek a oloupané jablko nakrájené na malé silnější kousky. Restujeme cca 5 minut a přidáme kari pastu,…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Oloupanou kedlubnu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, středové lístky nakrájíme najemno a dáme povařit do zeleninového vývaru. Pokud nemáme vývar, můžeme použít…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme chladným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.Vložíme očištěný květák rozebraný na růžičky, kolečka mrkve, na…
Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme.Pak zalijeme vývarem nebo vodou…
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a vaříme v osoleném vývaru s kmínem 10 minut.Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou dýni a vaříme 10 minut.V…
Kuře a rýže je dvojice, která je dobře známá a tradiční. V tomto receptu však upečeme uzená stehna na hrušce a cibuli, kterým chuť dodá hřebíček. Rýži pak připravíme…
Zimních sytých polévek není nikdy dost. Kapusta je ideálním základem husté svačinové polévky, která může doplněná pečivem klidně zasuplovat i večeři. Na másle orestované…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Přidáme ještě najemno nastrouhaný celer a nadrobenou nivu.Povaříme asi 10 minut a z másla a mouky uděláme…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Dokonale zelená polévka, která svou barvu získá díky čerstvému listovému špenátu. K němu při vaření přidáme brambory, petrželku a vše uvaříme ve vývaru. Před podáváním…
Kedlubnu i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme zeleninu. Vaříme doměkka a ke…
Očistíme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Popcorn s ořechy a rozinkami: Pikantní chuť vydatné svačinky zaručí kombinace zázvoru, pepře a javorového sirupu
Lahodné valašské frgály s mákem podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a tipy, jak na to, aby se koláče vždycky povedly na jedničku
Připravili jsme legendární Marry Me Chicken: Šťavnaté kuře s omáčkou, která prý funguje jako magnet na manželství