Houbový krém s vínem

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 3 názory

Suroviny

200 g hub
50 - 100 g másla
2 jarní cibulky
300 ml dezertního vína (Madeira)
500 ml zeleninového vývaru
250 ml šlehačky
2 žloutky
sůl
pepř
petrželka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na kostičky cibulku a na rozpuštěném másle restujeme dozlatova.

  2. Přidáme na větší kostky nakrájené houby a restujeme. Nesolíme, aby houby nepustily vodu. Když jsou houby orestované, odendáme si pár kousků na ozdobu.

  3. Zbytek zalijeme vínem a vývarem. Dusíme cca 15 minut (dokud nejsou houby měkké).

  4. Pak si rozmícháme žloutky se šlehačkou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky.

  5. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému.

  6. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  7. Při servírování dozdobíme orestovanými houbami a petrželkou

  8. Podáváme s nasucho opečeným toustíkem, nebo škvarkovou plackou.

Poznámka

Recept od paní Štěpánky Krausové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový krém s vínem

Tématické fráze: houbovy krem