Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový krém s vínem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 155 kJ /
1 949 kcal
Bílkoviny19,35 g
Tuky162,05 g
Vláknina12,33 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy49,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme na kostičky cibulku a na rozpuštěném másle restujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme na větší kostky nakrájené houby a restujeme. Nesolíme, aby houby nepustily vodu. Když jsou houby orestované, odendáme si pár kousků na ozdobu. Krok 3: Zbytek zalijeme vínem a vývarem. Dusíme cca 15 minut (dokud nejsou houby měkké). Krok 4: Pak si rozmícháme žloutky se šlehačkou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky. Krok 5: Vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému. Krok 6: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Krok 7: Při servírování dozdobíme orestovanými houbami a petrželkou Krok 8: Podáváme s nasucho opečeným toustíkem, nebo škvarkovou plackou.

Zveřejněno 18. 8. 2016

Poznámka autora Dooga

Recept od paní Štěpánky Krausové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový krém s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wgA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový krém s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wgA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
houbovy krem

Suroviny:
houby, máslo, cibulka jarní, víno červené dezertní, vývar zeleninový, šlehačka, žloutek, sůl, pepř, petrželka

Přidat fotografie receptu