Mangoldová polévka s kozím sýrem

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

300 g čerstvých listů mangoldu
2 mladé cukety
1 menší brambora
1 litr zeleninového vývaru
hrst máty
šťáva z 1/2 citronu nebo limetky
1 dcl smetany
4 lžíce vařené Quinoy (ale můžete nahradit i jáhly nebo kuskusem)
100 g čerstvého kozího sýra (můžete nahradit kvalitní Fetou)
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky.

  2. Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho nakrájet na kousky a spařit vařící vodou, tím z něj dostanete hořkost, která může někomu vadit. Není to ale podmínkou.

  3. Zeleninu uvařte do měkka.

  4. Do polévky přidejte lístky čerstvé máty a vše rozmixujte do hladkého krému.

  5. Polévku zjemněte smetanou a citronovou šťávou.

  6. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s lžíci vařené quinoy a rozdrobeným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mangoldová polévka s kozím sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hořkost mangoldu hořkost manholdu mangold horkost