

Polévka z červené čočky, cizrny a quinoi
Suroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- kousek celeru
- asi 3 cm kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžička kurkumy
- 1 šálek červené čočky
- 1/2 šálku quinoy
- 2 rajčata
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1/2 šálku scezené konzervované cizrny
- sůl
- pepř
- zeleninový vývar
- hladkolistá petrželka
- hustý řecký jogurt k podávání
Postup přípravy receptu
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky.
Zeleninu asi 5 minut necháme restovat.Přidáme nadrobno nakrájený zázvor a nasekané stroužky česneku a necháme minutu orestovat. Zasypeme kořením a přisypeme propláchnutou čočku, spařenou a okapanou quinou a rajčata nakrájená na malé kousky. Zalijeme vývarem, přimícháme chilli omáčku a necháme asi 15 minut vařit.
Když je čočka i quinoa měkká, přidáme do polévky cizrnu, osolíme, opeříme a ještě necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Polévku vypneme a dochutíme nasekanou petrželkou.
Do každé porce při podávání vložíme lžíce hustého jogurtu.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může do polévky přidat místo petrželky nasekaný čerstvý koriandr.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z červené čočky, cizrny a quinoi
-
Drahuško, děkuji
. Quinou jsem si v poslední době oblíbila, je dobrá i samotná jako příloha, třeba místo rýže. Ale dívala jsem se do vyhledávače, že i tady už je z ní dost receptů
-
Jituško,polévečka vypadá velice krásně
a tam,kde je sladká chilli omáčka,tak tam jsem i já
Mňam
Jen jsem si musela vygooglit,co je to quinoa,nevěděla jsem tohttp://www.celostnimedicina.cz/quinoa.htm