Zeleninová kuřecí prsa z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenSušené houby namočíme do vychladlého vývaru, přidáme kari, sušený česnek a sójovou omáčku. Houby necháme "v nálevu" nabobtnat.Mezitím nakrájíme neoloupanou, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušené houby namočíme do vychladlého vývaru, přidáme kari, sušený česnek a sójovou omáčku. Houby necháme "v nálevu" nabobtnat.Mezitím nakrájíme neoloupanou, ale…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme,…
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky, bílou část cibulek, posypeme kmínem, paprikou, osolíme, přidáme mouku, necháme…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…
Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (váleček). Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. Vepřovou kýtu potřeme…
Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přihodíme houby, všechno koření a chvíli restujeme.Zalijeme tak do 3/4 vývarem a…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Sušené hříbky namočíme na hodinu do vody.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku a rozmáčknutý stroužek česneku, nesmí zrůžovět. Přidáme houby (sušené namočené…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Tuto jednoduchou polévku připravíme během chvíle ze zeleniny podle naší chuti. Zeleninu a česnek zpěněný na másle dusíme v zeleninovém vývaru a nakonec ho zahustíme…
Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso.Hrášek uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Batáty a mrkve oloupeme, rozkrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Společně vše orestujeme, zalijeme…
Červenou řepu očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy).Pohanku propláchneme a dáme do hrnce. Na jeden hrnek pohanky dáme dva…
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a orestujeme na oleji. Poté ho podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Zatímco se kuře dusí, v jiném hrnci…
Na oleji dusíme cibuli a okurku nakrájené na proužky až zesklovatí. Dáme protlak,citronovou šťávu, bazalku dle chuti, sůl, pepř a dolijeme vodou na 2 litry a necháme…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.Zalijeme chladným vývarem,…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme…
Na másle zkaramelizujeme na jemno nasekanou cibulku, poté přidáme nakrájený pórek a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, chvilku orestujeme (aby nezhořkl) a…
Červenou řepu ve slupce uvaříme nebo upečeme v troubě doměkka, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme rýží a za stálého…
Cibuli si nakrájíme na měsíčky, na pánev si dáme plátek másla s troškou oleje a cibuli osmažíme, přidáme na menší kostky nakrájené maso, česnek na plátky, pórek na…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Oslavte svátek svatého Václava stylově pivem: Je jeden důvod, proč si oblíbený zlatavý mok dopřát právě v tento den
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Kam na houby podle odborníků na počasí: Hydrometeorologický ústav vydal mapu pravděpodobnosti jejich výskytu