Kapustová polévka se smetanou, bramborem a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Díky jemné chuti můžeme květák připravovat na mnoho způsobů. Tentokrát ho připravíme netradičně. Ukryjeme ho pod vrstvu mletého masa, plátkového sýra a vše zakončíme…
Lasagne bez masa, jsou skvělou vegetariánskou alternativou. Oblíbí si je nejen milovníci zeleniny a sýrů. Tento vrstvený a výživný pokrm je plný chuti a určitě vás…
Plněné lilky s bulgurem jsou skvělou kombinací jemné zeleniny a voňavé náplně s rozinkami, šunkou a piniovými oříšky. Podávané s osvěžujícím jogurtovým dipem a čerstvým…
Listy zelí vložíme do vařící vody a vaříme cca 5 minut. Na másle a kmíně podusíme jemně pokrájené, osolené houby a cibulky. Když jsou měkké, vmícháme je do uvařené rýže…
Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté…
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky. Rozehřejeme lžíci másla a zpěníme s drobně nakrájenou cibuli, česnekem a nasekaným rozmarýnem (podle…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Na oleji si rozpálíme cibuli nakrájenou na hrubo. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka (řapíkatý celer, mrkev a pórek). Dusíme asi 10 minut, do směsi přidáme…
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme mouku, paprikovou pastu, mletou papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme na…
Dvě brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, kapii na proužky. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do tmavší barvy. Přidáme houby, jalovec, kmín a orestujeme…
Brambory očistíme, oloupeme, rozpůlíme a ve slané vodě je povaříme do "téměř" měkka. Scedíme a dáme stranou. Špenátové listy necháme rozmrazit.Na hlubší pánvi (použila…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.
Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Ječné kroupy jsou velmi zdravé, proto je určitě dobré je zařadit do svého jídelníčku. Připravíme je na způsob rizota a přidáme k nim hrášek a cuketu. Pokrm podáváme…
Sladká dýně se hodí do sladkých i slaných jídel. Připravit z ní můžeme například lahodné kari, které v chladných dnech příjemně zahřeje. Dýně s kari kořením, čerstvým…
Červené zelí je plné vitamínů, proto je dobré ho zařadit do svého jídelníčku. Ochutíme ho rozinkami a sójovou omáčkou. K zelí podáváme pečené kousky kuřete marinovaného…
Talíř horké polévky vždy příjemně zahřeje a zasytí. Pokud máte zahrádku plnou kedluben, vyzkoušejte připravit polévku plnou této nízkokalorické zeleniny, se zakysanou…
Mrkvová polévka s fetou je barevná a voňavá pochoutka, která potěší svou jednoduchostí. Sladkost mrkve se snoubí s bylinkami a kořením, feta dodá výraznější chuť a…
Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony,…
Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…