Cizrna s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenCizrna je výborná luštěnina, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Podle tohoto jednoduchého receptu uvařenou cizrnu podusíme s rajčaty v zeleninovém vývaru a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrna je výborná luštěnina, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Podle tohoto jednoduchého receptu uvařenou cizrnu podusíme s rajčaty v zeleninovém vývaru a…
Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Vepřové po štýrsku je tradiční pokrm rakouské kuchyně, který vyniká svou jednoduchostí a bohatou chutí. Šťavnaté vepřové maso, zjemněné smetanovou omáčkou a doplněné…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky. Omytý květák rozebereme na přibližně stejné růžičky. Brambory i s květákem zalijeme asi do poloviny vývarem a doplníme…
Růžici brokolice rozdělíme na malé kousky, pořádně propereme v tekoucí vodě a přendáme do hrnce s vařící vodou, kterou osolíme a zakryté vaříme cca 10 minut. Následně…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Chutný pokrm lze samozřejmě připravit i bez masa. Jedním takovým je tato pohanka se zeleninou. Přirozeně bezlepkovou pohanku uvaříme ve vývaru a poté ji restujeme s…
Zahřejte se a potěšte své smysly hustou zeleninovou polévkou. Tento vydatný pokrm spojuje různé druhy čerstvé zeleniny, které dohromady vytvářejí bohatou a lahodnou chuť…
Pokud přemýšlíte, jak zařadit do svého jídelníčku více luštěnin, jsou tyto zeleninové placičky z červené čočky skvělou volbou. Vychutnáte si je samostatně jako svačinu,…
Netradiční spojení chutí na nás čeká v tomto receptu. Lahodnou krémovou rajčatovou polévku připravíme z pečených cherry rajčátek. S jemnou burratou, křupavým chlebovým…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a necháme opéct, až pustí mrkvička barvu.Pak přidáme na plátky nakrájenou…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Kapustu dobře omyjeme a očistíme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Do vroucího vývaru přidáme pokrájenou kapustu a vaříme pod…
V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.Zalijeme chladným vývarem,…
Objevte kouzlo domácích těstovin! Jsou trvanlivé, proto si je můžete nasušit i do zásoby a můžete je odebírat podle potřeby. Třeba právě k této pikantní fazolové Mexické…
Celer nastrouháme nahrubo, brambor nadrobno. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Na pánev dáme podle potřeby trochu oleje a vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme…
Ječné kroupy jsou velmi zdravé, proto je určitě dobré je zařadit do svého jídelníčku. Připravíme je na způsob rizota a přidáme k nim hrášek a cuketu. Pokrm podáváme…
Lasagne bez masa, jsou skvělou vegetariánskou alternativou. Oblíbí si je nejen milovníci zeleniny a sýrů. Tento vrstvený a výživný pokrm je plný chuti a určitě vás…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme.…
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená vrstva na dně hrnce nevadí.Osolíme a opepříme, přidáme…