Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 232 kJ / 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,54 g |
| Tuky | 8,45 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 23 mg |
| Sodík | 173 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 35,87 g |
Postup přípravy
Rozpustíme lžíci másla a lehce zpěníme cibuli. Krok 2: Přidáme mrkev a chvíli restujeme.
Po krátkém orestování podlijeme do cca poloviny vodou nebo vývarem. Krok 3: Dusíme cca 8-10 minut a zaprášíme moukou.
Dle hustoty přidáme vývar a provaříme.
Před koncem dáme hrášek. Krok 4: Dochutíme šťávou, solí nebo cukrem dle chuti a přidáme lžičku másla. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Moje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 8 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 12 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 13 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 14 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 15 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 16 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 16 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 16 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cibule,
hrášek mražený,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (3)