Mangovo - čokoládové dortíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve upečeme korpus. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Zamícháme a nakonec přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve upečeme korpus. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Zamícháme a nakonec přidáme…
Na tyto jahodové řezy nepotřebujeme čerstvé jahody, využijeme ty kompotované. Výsledné řezy vypadají opravdu lákavě. Vrstvu kakaového těsta potřeme jemným krémem z…
Jablečný dortík je nepečený dezert, který spojuje svěžest šťavnatých jablek s jemnou a voňavou skořicovou pěnou. Tento lehký a lahodný dortík je perfektní volbou pro ty,…
Tvarohy a jogurty vyšleháme do hladka a přidáme vyšlehanou šlehačku. Osladíme podle chuti a vmícháme podle návodu připravené želatinové ztužovače. Do dortové formy (já…
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Tělo-Jeden ananas rozkrojíme na šikmo tak,aby na větší části zustaly zelené listy. Z papriky vykrájíme obdélníky a ty po jedné straně nakrájíme do špiček,takže vytvoříme…
Omyté broskve vypeckujeme a dáme do mixovací nádobky.Přidáme ostatní suroviny (kromě želatiny) a rozmixujeme.Pak přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu.…
Želatinu uděláme podle návodu. Smetanu vyšleháme a pomalu po částech přimícháváme jogurty, cukr a sirup. Zlehka promícháme a přidáme přichystanou želatinu. Dáme do misek…
Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do…
Na piškot vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, poté zapracujeme na středním stupni šlehače olej a džus. Pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. …
Jedním ze známých italských dezertů je panna cotta, lehce oslazená smetana ztužená želatinou. Panna cottu můžeme připravit také ochucenou čokoládou. Dobře vychlazenou jí…
Jahodový dortík z nízkotučného tvarohu, jogurtu a želatiny je bez přidaného cukru, plný bílkovin a chutná i voní po čerstvých jahodách. Díky želatině má pevnou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Oloupanou cuketu bez semen a mrkev nastrouháme na menším slzičkovém struhadle, ořechy nasekáme na hrubo, omyté ovoce nakrájíme na menší kousky, šlehačku ušleháme a…
Šlehačkové řezy s vůní kávy jsou opravdovou lahůdkou pro fajnšmekry. Tenký kakaový korpus, provoněný kávou a rumem je potřený vrstvou pudinkového krému s máslem a…
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
Osvěžující ananasové řezy s jemným kokosovým krémem, je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát exotický a lahodný dezert. Můžete si ho dopřát, jako sladkou…
Jak nápaditě a chutně pohostit své hosty? Co třeba vaječnou tlačenkou, jež v sobě ukrývá celá vejce, která na řezu vykouzlí strukturu jarního slunce. A zejména po…
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na chutné pohoštění k posezení s návštěvou nebo jen rychlou večeři s krajíčkem chleba s máslem? Pak je tato vaječná tlačenka s masoxem…
Nepečené ovocné dorty s piškotovým základem jsou velmi oblíbené. Pustit se do nich můžete s jistotou dobrého výsledku a při minimálním úsilí. Výborné jsou v letní sezoně…
Příprava borůvkového koláče se smetanovým krémem vyžaduje trochu času a pečlivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to. Křehký máslový korpus, jemná borůvková náplň a…
Svěží, lehký a velmi lahodný dort s netradiční kombinací chutí. Makový korpus s poctivou vrstvou tvarohového krému se smetanou a borůvková poleva navrch. Kdo by odolal?…
Ostružinový sen je svěží vrstvený dezert, kde se vláčné těsto snoubí se šťavnatými ostružinami, jemnou smetanovou vrstvou a lesklou želatinou. Vypadá slavnostně, a…
Cukr, vejce vyšlehat, přidat olej, mléko, mouku s peč. práškem, řádně promíchat. Nalít na vymazaný a vysypaný plech, péct na 170 st. Po upečení nechat vychladnout. …