Broskvový dort
Recept ještě nebyl hodnocenKORPUSY: Žloutky + cukr vyšlehat do pěny. Bílky - vyšlehat tuhý sníh Do žloutkové hmoty přisypat mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a ostatní suroviny (tmavý korpus…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
KORPUSY: Žloutky + cukr vyšlehat do pěny. Bílky - vyšlehat tuhý sníh Do žloutkové hmoty přisypat mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a ostatní suroviny (tmavý korpus…
Troubu předehřát na 180°C. Formu vymazat tukem, vysypat hrubou moukou. Vyšlehat oba cukry s vejcem do pěny. Přidat olej a šlehat. Smíchat všechny suché suroviny (mouka,…
Připravit poctivou domácí paštiku není vůbec náročné, a přesto se toho mnoho hospodyněk obává. Klasiku představuje paštika játrová, my jsme zvolili krůtí. Díky smetaně…
V misce smícháme cukr, sůl, skořici a kakao. Vejce vyšleháme s touto cukernou směsí do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečíva. Dortovou formu vymazanou…
Mousse: Do studené vody dáme namočit želatinu. Očištěné a omyté jahody, cukr a pomerančovou šťávu společně rozmixujeme. Propasírujeme přes síto.Našleháme crème fraîche…
Mousse: Do studené vody dáme namočit želatinu. Očištěné a omyté jahody, cukr a pomerančovou šťávu společně rozmixujeme. Propasírujeme přes síto.Našleháme crème fraîche…
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Oddělíme žloutky od bílků a elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh. Všleháme 2 lžíce cukru, přidáme po jednom žloutky, dále zbytek cukru a olej. Mouku prosijeme,…
piškot: vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150 až 200 stupňů cca 50 min.…
Vše zamícháme dohromady, dáme na klasicky velký plech a pečeme při 180°C cca 30 min. Po vychladnutí naneseme tvarohový krém.Suroviny na krém vyšleháme dohladka a na…
Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Upečeme…
Listové těsto rozkrojíme na tři díly a z každého rozválíme plát a o velikosti 20×30 cm. Pláty přendáme na plechy a povrch propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě…
Na těsto všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem,upečeme při 180 C asi 20 minut. Upečené necháme vychladnout. …
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Těsto vypracujeme, hodinu necháme odpočinout, pak vtlačujeme do formiček na košíčky a upečeme. Obvyklým způsobem uvaříme hustší pudink, po zchladnutí do něj zašleháme…
piškoty upečeme ve dvou dortových formách /jedna velká, druhá malá/ šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalyjeme…
Nepečené dorty jsou výborné po celý rok, nicméně v létě k němu můžeme přidat čerstvé ovoce. V tomto receptu použijeme voňavé jahody, které jsou v kombinaci s tvarohovým…
Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a…
Nejdříve si připravíme želatinu ( já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne ) ale záleží na vás. Do mixéru naliji vlažné…
Tento recept je velice nenáročný a zvládnout by ho měli i začátečníci. Podstatu dortu totiž tvoří obyčejný piškot s vysokou vrstvou velejemné ovocné pěny ztužené…
Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned…
Želatinu nachystám dle návodu na sáčku a do ní přisypu nadrobno nakrájená vajíčka, šunku nebo salám, zeleninku z moravanky, sýr nebo krabí tyčinky. Formu si vyložím…
Maso, zbavené kůže a kostí, pomlít na desce (šajbě) číslo 8, přidat veškeré ingredience, dobře promísit s vodou a v případě potřeby (po ochutnání) přidat potřebné.Dávat…
Žloutky vyšleháme s cukrem i vanilkovým, přidáváme střídavě prosetou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažu mastným a vysypu polohr.moukou.Peču na 200°c.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Víte, jak správně uspořádat kuchyň, aby se v ní dobře vařilo, a co je to kuchyňský trojúhelník?
Řezy Muzikál z Peče celá země: Recept na retro roládu se dvěma druhy krémů a čokoládovou polevou vás nadchne
Jak na perfektní domácí těstoviny? Klíčový je výběr mouky a tloušťka těsta