Jednoduchý dort - dort z buchty
Recept ještě nebyl hodnocenZa 1) do mísy dáme 1hrnek hl.mouky,polohr.mouky,cukr krupice,mléka a půl hrnku oleje včetně s práškem do pečiva a vajíčkem. Uděláme těsto a dáme péct.(Kdo má formu,tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Za 1) do mísy dáme 1hrnek hl.mouky,polohr.mouky,cukr krupice,mléka a půl hrnku oleje včetně s práškem do pečiva a vajíčkem. Uděláme těsto a dáme péct.(Kdo má formu,tak…
Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh. Přimícháme žloutky, mouku a vlašské ořechy. Těsto rozetřeme do dortové formy a dáme péct. Smetanu vyšleháme a smícháme ji se…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké…
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté…
Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao,…
Bílky se špetkou soli vyšleháme dopevna, všleháme cukr, až se tvoří na metličkách po vyndání špičky, všleháme žloutky a olej, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a…
KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané…
Mléko si ohřejeme zhruba na 55 - 60°C a rozpustíme v něm sypkou želatinu a sladidlo. Dala jsem tabletové, co se dává do kávy a čaje. Můžeme použít i sypké, to si můžeme…
V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding, třtinový cukr, skořice, kakao). V druhé míse smícháme tekuté…
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Cesto: Bielky ušľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Pridáme múku zmiešanú s práškom na pečenie a celé zmiešame s kokosom. Upečieme na plechu 27x35 cm s pečiacim…
Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na…
Listové těsto rozkrojíme na tři díly a z každého rozválíme plát a o velikosti 20×30 cm. Pláty přendáme na plechy a povrch propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě…
V robotu na nejvyšší otáčky ušleháme celá vejce do pěny, přidáme olej a cukr. Poté vypneme a ručně vmícháme mouku. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme dozlatova cca 8-10…
Bílky se špetkou soli šleháme a když vidíme, že začínají houstnout, přidáváme po lžících cukr. Šleháme dál, až je sníh pevný a tuhý. Naplníme cukrářský sáček a na plech…
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a…
Na přípravu časově náročné, ale velice chutné ořechové řezy. Tvaroh zajistí jejich vláčnost a nakyslá jablková směs jim dodá na pikantnosti. Za tento moučník jistě…
Aspikové bábovičky připravujeme k mimořádným událostem. K narozeninám, oslavě výročí nebo třeba i na silvestrovskou párty. Vyrobit je není příliš obtížné. Navíc potěšíme…
Tento pohár je naplněn neobvyklým vynikajícím marcipánovým krémem zjemněným šlehačkou. V kombinaci s jahodami tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Dopřejte si neobvyklý…
Tento pohár je naplněn neobvyklým vynikajícím marcipánovým krémem zjemněným šlehačkou. V kombinaci s jahodami tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Dopřejte si neobvyklý…
Těsto: Z prosáté mouky a ostatních surovin si na vále rukama vyrobíme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nám máslo moc nerozehřálo. Těsto si rozdělíme na dva…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Jablečný nepečený dort: Výraznou chuť mu dá marmeláda, voní vanilkou a rumem a na tento dezert skvěle zužitkujete i starší jablka
Jak zužitkovat staré rohlíky: Zapečené s klobásou, nebo s vejci a sýrem jsou vynikající levnou večeří pro celou rodinu
Tipy na vánoční dárky pro pivaře: Pořiďte tomu svému domácí minipivovar nebo basu speciálů