Rychlá kyselice z papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenPokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky. Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky. Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky…
Na vál nebo do větší mísy nasypeme mouku, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj horké mléko (množství podle potřeby, přibližně je to kolem 250 ml) a přisypeme lžičku…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Základem zelňačky s houbami je dobře vyškvařená slanina s cibulí a správně zarestovaná paprika. Pokud jste stihli na podzim nasbírat a nasušit houby, právě přišel jejich…
Skvělou potravinou, kterou bychom do svého jídelníčku měli zařazovat pravidelněji, je čočka, bohatá na vlákninu a spoustu dalších látek. Zkombinujte ji s kysaným zelím,…
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste navrstvit plátky brambor, jitrnici nebo prejt a kysané zelí do pekáče. Pak už…
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte…
Kološvárské zelí v sobě spojuje voňavé kysané zelí, rýži, vepřové maso a smetanu. V troubě se všechno krásně propojí do sytého a lahodného pokrmu. Tato neobvyklá…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky.Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou.Vhodíme nové koření,…
Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody…
Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, osolíme dle chuti a promícháme. Pak dle potřeby přidáme mouku, tolik, abychom…
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péct do rozehřáté trouby. Asi po 25 minutách kuře…
Hajdúcké zelí připravíme v jednom hrnci a můžeme si představit, že jde o jakousi obdobu segedínského guláše. K zelí a vepřovému masu přidáme ještě kvalitní klobásu, ale…
Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.Smícháme s vajíčkem,…
Zelí si nakrájíme na drobnější kousky, cibuli nadrobno a zasypeme jí zelí, pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme.
Ozvláštněte čočkovou polévku přidáním kysaného zelí a zakysané smetany. Polévka vás pak spolehlivě zasytí na delší dobu. Perfektně se hodí k obědu v chladných zimních…
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory…
Muchomůrka růžovka neboli masák je u nás hojně rostoucí jedlá houba, která svou chutí hravě nahradí maso, a tak se hodí do gulášů a omáček. Vyzkoušejte z ní uvařit…
Tento salát, podávaný na Slovensku i na Moravě jako oblíbená příloha k masu nebo ke klobásám, můžete mít v lednici připravený do zásoby. Je skvělý jako rychlá večeře a…
Kysané zelí a uzené maso, to je dvojice surovin, která spolu krásně ladí a nikdy neomrzí. Smícháme-li je s uvařenými těstovinami a zapečeme v troubě, získáme chutný oběd…
Dokonalé bramborové knedlíky plněné uzeným žebrem a anglickou slaninou připravíte snadno i doma a rovnou podle šéfkuchaře Honzy Punčocháře. Podávejte je s kysaným zelím,…
Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme. Nebo je krátce uvaříme bez namáčení v tlakovém hrnci…