Sójový segedínský guláš

Twiggy Kuchařka: Twiggy

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

1 balení sójových kostek
600 g brambor
6 stroužků česneku
4 cibule
kysané zelí
zakysaná smetana
1 balení sladké mleté papriky
olivový olej
(další koření dle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme a naložíme sójové kostky do směsi oleje s kořením.

  2. Brambory nakrájíme na malé kousky a cibuli na drobno. Kysané zelí chvíli povaříme. Do kastrolu dáme oliv. olej a zpěníme cibuli. Po zesklovatění ji posypeme celým balením sladké papriky a mícháme dokud se celá nezbarví do červena. Přidáme naložené kostky, brambory, teplé zelí a zalijeme vroucí vodou. Vaříme do změknutí brambor.

  3. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, smetanu a dle chuti zahustíme. Můžeme přidat další koření jako např. směs na guláš, majoránku, kurkumu...

Poznámka

Tohle byla moje gulášová premiéra, takže za případné poznámky, návrhy a tipy budu ráda :)

Četla jsem, že je taky možné do litru vody rozmíchat masox (natur), koření a sójové kostky nechat nasáknout, pro "nemdlou" chuť, ale nemám s tím zkušenost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sójový segedínský guláš

  • casino casino

    cert:
    Ale to víte že to vidí... Však autorka půjde do pekla:-))
    Zrovna jsem psal komentář k jinému rcp, tak ho kopnu i sem:
    Nikdy jsem to nedělal, ale naschvál jsem dal vařit brambory společně se zelím :-((
    Ano, brambory se uvaří... Trvá to asi 2x delší dobu a komu nevadí, že každý kousek je sice uvnitř měkký, ale na povrchu tvrdkavý jako nedovařený, tak si možná pošmákne...

    Odpovědět

  • cert cert(neregistrovaný)

    Bože ty to vidíš! To nikdo nevíte, že brambory se společně s kyselím zelím nevaří? Nehledě na to, že v segedínu nemají ani tak co dělat...:-((

    Odpovědět

  • tom tom(neregistrovaný)

    to zas dopadne

    :-O

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Vyzerá dobre:-p:yes:Ja som varila segedín pred týždňom,ale tu sa mi páčia tie zemiaky a sójové mäso mám tiež rada:-*

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    super nápad...určo vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Posílám+6 bodík za príma recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Sojové kostky uvařím v zeleninovém bujonu a použiju, jinak dělám úplně stejně, je výtečný :yes::-K.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Sóju mám moc ráda, posílám bodíka:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Leni, guláš vypadá bezvadně. Už ty sojové kostky bych uvařila s trochou česneku a masoxem. Já, pokud používám např. sojové nudličky, taky je vařím ve vodě s masoxem a pak je naložím s játry na nudličky, jako čínu. Ta soja se napije šťávou z jater a nepoznáš skoro rozdíl.;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné, moc se mi líbí:-K:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dělala jsem, ale bez brambor, podávala jsem klasicky s knedlíkem. Tohle je dietnější varianta :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: segedínský guláš ze sojového masa sojovy gulas segedín ze sojového masa segedínský guláš s bramborem segedínský guláš ze sojových kostek segedín ze sojových kostek guláš ze soji sojový segedýn segedínský guláš recept segedinsky gulas sojove maso sojový segedýnský guláš sojove maso segedin segedínský guláš se sojovym masem segedinsky ze sojového masa sojový guláš s bramborem sojový guláš recept segedinsky gulas segedinský guláš ze sojového segedýnský guláš ze soji sojovy gulas se zelim

Zapomněl/a jsem heslo