Zapečené uzené po horňácku

janahh Kuchař: janahh

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

750 g uzené krkovičky
750 g vařených brambor
sůl
kmín
sádlo
3 vejce
150 g cibule
500 g kysaného zelí
250 g sladké smetany
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou krkovici nakrájíme na plátky, brambory také na plátky a smícháme je s kmínem a usmaženou 1/2 cibule.

  2. Do pekáčku vymazaného sádlem klademe brambory, potom zelí, maso, zelí a opět brambory. Můžeme na poslední vrstvu brambor přidat máslo.

  3. Dáme do trouby a potom zalijeme smetanou, do které jsme rozšlehaly vejce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené uzené po horňácku

  • lapiduch lapiduch(neregistrovaný)

    Supr! :-8

    Odpovědět

  • Leka Leka(neregistrovaná)

    My tento recept děláme trošku jinak - tak moc nevrstvíme. První vrstva brambory, druhá uzené maso a třetí zelí, které se tím, že je nahoře, krásně opeče.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá to, že po horňácku jsem nezapékala naposledy, bylo to moc dobré. :-) Posílám fotečky a bod. :-K

    Odpovědět

  • MirkaK MirkaK(neregistrovaný)

    http://hamanicko.blog.cz/0709/zapecene-uzene-po-hornacku

    Odpovědět

Tématické fráze: horňácké brambory zapečené uzené maso zapečené uzené brambory po hornácku uzené maso po horňácku uzené maso zapečené horňácké uzené maso zapečené brambory po horňácku zapékané uzené uzene zapečene s bramborem uzené maso na smetaně zapečené uzené maso po hornácku zapečené uzené kotlety se zelím guláš po horňácku zapečené maso po horňácku horńácké brambory s masem hornacke brambory recept uzené na smetaně krkovice po horňácku hornácké brambory recepty

Zapomněl/a jsem heslo