Zabijačkové zelí
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Mrkev očistíme, z jablek odstraníme jádřince a obojí nastrouháme.Zelí, je-li třeba, překrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy a přidáme nastrouhanou mrkev a jablka.Vše…
Kysané zelí zalijeme pikantním nálevem s chilli papričkami. Zelí dále dochutíme cibulí, kapií a klobásami. Zelí si můžeme dát hned, lepší je ale týden počkat, až se…
Tento závin připravíme z bramborového těsta a naplníme výbornou náplní z kysaného zelí a mleté klobásy nebo uzeného masa. Závin uvaříme ve vodě a poté podáváme s…
Z kysaného zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme nebo použijeme jinak). Pokud je zelí moc kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.Okurku a cibuli nakrájíme na…
Tato klasická pochoutka láká svou bohatou kombinací chutí, kdy se křehké a dochucené jitrnice spojují s lahodným medovým zelím a krémovými šťouchanými bramborami, které…
Těsto je klasika kynuté, tudíž udělat kvásek, po vzejití s ostatními surovinami zpracovat v těsto a na cca hodinu uložit na teplé místo.Náplň: Na cibulce orestovat…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit.Pak je oloupeme a postrouháme na hrubé nudličky.Na trošce sádla necháme zpěnit nakrájenou cibuli,…
Zelné placičky mohou být chutnou přílohou k masovým směsím nebo je můžeme podávat i samostatně, třeba k večeři. Křupavé zelí smícháme s dalšími surovinami a během…
Za pomoci tlakového hrnce zvládnete vykouzlit skvělý oběd pro celou rodinu a to za pouhou půlhodinu. Šťavnaté kuřecí kousky s paprikami a kysaným zelím chutnají skvěle a…
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a…
Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku…
Připravte rychlovku z listového těsta s využitím sezónní speciality, jakou je bryndza. Spolu s kysaným zelím a zakysanou smetanou vytvoří chutné slané pohoštění. Nebo…
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s…
Kuřecí prsa pečená v zelném listu s Romadurem a pečenými bramborovými vrtulemi mají výraznou a aromatickou chuť. Netradiční zelný salát z kysaného zelí s rajčaty a…
Salát, který můžete připravit jako rychlou svačinu a podávat spolu s pečivem. Jeho příprava je rychlá a snadná a mísí se v něm chutě zeleniny a natvrdo uvařených vajec,…
Rychlovka z jednoho hrnce, která v sobě střídá štouchané brambory, vařené uzené maso a kysané zelí. To je variace na staročeský recept zvaný kočičák. Připravte si toto…
Polévky jsou ideálním pokrmem na nejen chladné podzimní dny. K zeleninovému vývaru můžeme přidat různorodou zeleninu, která dodá polévce chuť a vitamíny. O to se tady…
Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským…
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem.Až jsou…
Kysané zelí má spoustu benefitů. Je v něm dostatek vlákniny, má významný obsah vitaminu C a dalších trávení prospěšných látek, vznikajících při mléčném kvašení. V tomto…
Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují…
Šťavnaté závitky z vepřového masa naplněné kysaným zelím a klobásou jsou opravdu lahodné. Podáváme je s dušenými kapustičkami a jako přílohu můžeme zvolit bramborový…