Vymazlené zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že je tu receptů na zelí dost, kladné ohlasy byly i na můj předchozí recept karamelové zelí, http://www.toprecepty.cz/recept/9316-karamelove-ze...,ale chci se s vámi všemi podělit o tu fintu, že se dusí pouhých 10 minut, za což se nám odmění výbornou chutí. Není ani měkké, ani tvrdé, je prostě vymazlené:-)) A nejlepší výpeček, na kterém ho lze dělat, je ten, kdy pečeme něco s kůží, já jsem měla uzený bůček a nebo by také mohla být pěkná vepřová kolena, ale může být prakticky cokoliv. Tady byla ta výhoda, že se zelí vůbec nemusí ničím zahušťovat,vypeče se tam ta kližka a je zcela akorát. Nechte si chutnat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2010 23:42
+10
2. 2. 2010 19:14
Já si to také neumím představit, tam snad už nemohly být ani ty kosti
2. 2. 2010 17:36
vybusna dělám si samozřejmě legraci. Tak dlouho se vaří v tlakáči slazené mléko na karamel, tak si neumím představit, co se stane z toho kapra po hodině varu.
2. 2. 2010 17:30
jana r...z kapra karamel? ale asi nie som v obraze...tiez neviem, co sa stariem ked necitam
2. 2. 2010 17:29
yanull kapra hodinu, jo? V papiňáku.. a nemá z toho pak karamel?
2. 2. 2010 17:10
Tady recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=31801 jsem tepelnou neúpravu zelí posunul ještě kousek dál... )
2. 2. 2010 16:33
Jako všechny geniální vynálezy - jednoduché, jen to nikoho předtím nenapadlo. Jsem jen rád, že si takhle můžeme předávat poznatky a vědomosti, zkrátka šířit osvětu. Takž, ať žije bratrstvo/sesterstvo TopReceptů
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
2. 2. 2010 14:36
Jani, no právě, a vo vo vo tom to je, že se tady všichni navzájem hezky inspirujeme
2. 2. 2010 14:24
Jani, nápadů není nikdy dosti, dělám jinak, ale toto vyzkouším5.bodík
2. 2. 2010 14:15
Jani, já také ne, ale protože mi včera jedna holčina říkala, že ho vaří hodinu, tak jsem se rozhodla takto šířit osvětu
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku
2. 2. 2010 13:54
No, Jani, já zelí ani jinak nevařím o mnoho déle, ale ten výpek mi kolikrát zbyde, takže snad si na to vzpomenu
2. 2. 2010 12:36
´mp (neregistrovaný/á) : pro Tebe objev určitě ne, ale jsou tu mezi námi mladé maminky a začínající kuchařky a těm se to třeba bude v této úpravě hodit. Jestli Ty jsi vše věděl a uměl hned, tak já tedy ne
2. 2. 2010 12:33
Jani, takto dělávala zelí babička.Den dopředu si upekla bůček a v neděli už jen dodělala zelí a knedlíky.Plátky bůčku pak nakrájené nechávala ohřát(a opéct) na zelí.Dávám bodík
2. 2. 2010 12:29
žádný objev
2. 2. 2010 12:26
Simonko, myslím si, že nebudeš litovat, kdyby mi to nebylo hloupé, tak jsem si ho nechala jen sama pro sebe, tak moc bylo dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 31 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 47 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho se vari zelí tepelná úprava kysaného zelí jak se vaři zelí jak dlouho se dusí zelí německé zelí jak ohřát zelí jak se dusí zelí jak dlouho se vari kysane zeli recetář príma nápadů receptář prima nápadů archiv 2015 karamelové zelí receptář prima nápadů archiv vari receptář prima nápadů kysané zelí šunkové závitky v rosolu zelí v papiňáku německý recept na zelí jak dlouho se vari zeli jak se vari mlade zeli proč je kysané zelí měkké jak dlouho se dusí zelí?
Suroviny: zelí kysané, cibule, cukr krupice, sůl, výpek z masa
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
16 názorů