Salát z pekingského zelí se zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenSvěží salát z pekingského zelí je doplněn o ředkvičky, jablka a jarní cibulku. Ve spojení se zakysanou smetanou zůstává zelenina křehká a pikantnost dodává strouhaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svěží salát z pekingského zelí je doplněn o ředkvičky, jablka a jarní cibulku. Ve spojení se zakysanou smetanou zůstává zelenina křehká a pikantnost dodává strouhaný…
Zelí si nakrájíme na nudličky. Podlijeme jen troškou vody, přidáme koření a dáme dusit. Dusíme jen krátce, aby nebylo rozvařené. Z másla, mouky a smetany uděláme bešamel…
Na oleji usmažíme do růžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté přidáme zelí a žampióny a…
Zelenina by měla být hojně zastoupena v našem jídelníčku. Velkou porci této složky tak můžeme sníst třeba jako salát. Na ten smícháme pekingské zelí, mrkev, okurku a…
Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme vnitřků. Čínské zelí a papriky nakrájíme na nudličky, okurku a rajčata na kousky. Pokrájené klademe postupně na talíře zelí,…
Mléko rozšleháme s vejcem. Přisypeme nakrájené zelí a pórek na drobno, uzeninu na kousky. Přidáváme vejce a mouku tak, aby těstíčko bylo jak na bramboráky Dochutíme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Ještě přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny nelepily.Pak těstoviny přecedíme, přidáme celou konzervu kukuřice, všechna cherry rajčátka,…
Zelí nakrájíme na kostky. Připravíme slaný nálev - dáme 2 litry vody a 6 lžic soli, nakrájené zelí ponoříme do nálevu a něčím zatížíme, například talířkem, aby byly…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Smícháme kousky masa s bílkem a škrobem. Vložíme nejméně na 1/2 hodiny do lednice. Zálivku (omáčku) připravíme smícháním sójové omáčky, vína, vývaru, cukru, octa a…
Namočené sušené huby dáme variť do vývaru. Medzitým očistenú mrkvu pokrájame na "zápalky - sirky", tofu na kocky, prípadne mäso na kúsky,pór na kolieska, čínsku kapustu…
Na 1 PL oleje orestujeme cibuli na proužky, česnek na plátky a zázvor na nudličky. Přidáme na proužky naprájené papriky, čilipapričku a zarestujeme. Nakonec přidáme na…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny tak, aby sůl nepřišla na droždí. Použijeme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na 4 díly,…
Nakrájenou a nastrouhanou zeleninu smícháme dohromady, zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem. Sůl a pepř dáme podle chuti.
Kuskus zalijeme částí horké, převařené a osolené vody a necháme nabobtnat. Pak dolijeme zase vodu a necháme vstřebat. Kuskus musí ale zůstat sypký. Na 1 díl kuskusu…
Zelí nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme v cedníku okapat.Z citronu vylisujeme šťávu, smícháme s cukrem a olejem a vlijeme do mísy se salátem. Promícháme a…
Saláty nemusí být nutně jen pár zelených listů a kousků zeleniny. Připravte si s námi tento barevný, chutný, křupavý a výživný salát. Je mixem skvělých surovin, jako je…
Na pánvi rozeřejeme trochu oleje na osmažení masa. Řízky nakrájíme na nudličky, zelí na menší kousky a banámy na půlkolečka. Maso vložíme do pánve, osolíme, opepříme a…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme solamylem a zalijeme marinádou. Necháme aspoň 30 minut v lednici. Na oleji osmahneme cibulku s pórkem, přidáme maso.…
Pekinské zelí nakrájíme na proužky, okurku nastrouháme na hrubším struhadle a celé zalijeme zálivkou.
Mražené krevety propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Neoloupané vyloupeme, jemně nařízneme hřbet a vyndáme střívko. Nudle připravíme dle návodu na obalu, uvařené…
Nejprve v dostatečně velké uzavíratelné misce připravíme marinádu z uvedených ingrediencí. Očištěné maso v marinádě celé obalíme a uzavřené dáme do chladu na 2 -3 hodiny…
Salát: zeleninu nakrájíme a promícháme. Rozdělíme do misek, na každou porci dáme na kostičky nakrájený sýr, rozkrojené vejce, které přelijeme dresinkem.Dresink: majonézu…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…