Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kousky podle asijské kuchyně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Asijská kuchyně využije opravdu jakoukoliv část zeleniny. Třeba i zbylé košťály z brokolice, či květáku. Pokud zeleninový základ přidáte k jemnému, krátce orestovanému krůtímu masu, budete mít skvělý, rychle připravený a velmi chutný oběd.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 185 kJ /
522 kcal
Bílkoviny53,20 g
Tuky23,53 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 145 mg
Sodík 3,34 g
Sůl7,06 g
Sacharidy21,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso nakrájíme do misky, promícháme se světlou sójovou omáčkou a dáme uzavřené stranou. Jidášovo ucho namočíme do teplé vody a necháme nabobtnat. Zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Krok 2: Mrkev, zelí, cibulku a pórek očistíme a nakrájíme. Košťály brokolice nakrájíme na úhledné kousky. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme rozvonět zázvor česnek a chilli. Přidáme maso a restujeme ze všech stran cca 5 minut. Přidáme mrkev a ještě restujeme 2 minuty poté přidáme ostatní zeleninu a houby. Krok 4: Podle potřeby maličko podlijeme, přidáme sójovou, ústřicovou omáčku a rybí, která nahrazuje sůl. Zahustíme 1 lžičkou solamylu rozmíchaným v 50 ml vody. Necháme přejít varem, odstavíme a podáváme s asijskými pšeničnými nudlemi na talíři poházíme lístky koriandru.

TIP: Asijské nudle - přehled druhů a příprava

Zveřejněno 18. 9. 2024 07:50

Poznámka autorky Marie Svarcova

Lze použít i jiné maso, asijskou kuchyni máme rádi a vařím dost často. Je rychlá, dobrá a využije se co lednice dá. Brokolicové košťály, zbylé od růžiček v jiném receptu, jsem použila nakrájené na kousky a uchované v mrazáku. Lze dát i růžičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky podle asijské kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yWP8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky podle asijské kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yWP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Bayta: :-) Někdy je nepotřebuji tak uložím do mrazáku, snažím se vše zužitkovat :-K Děkuji za komentář a přeji krásný večer:-K

Super nápad, jak využít košťály z brokolice. :-)

zuzi777a: :-) Moc děkuji (i za úpravu) a přeji krásný den:-K

Krásná rychlovka. Také ráda připravuji podobné směsi. Asijská dochucovadla prostě dodají šmrnc! :-D

Suroviny:
prsa krůtí, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá, mrkev, zelí pekingské, pórek, cibulka jarní, jidášovo ucho, olej olivový, ústřicová omáčka, omáčka rybí, sojová omáčka světlá, solamyl, nudle,

Přidat fotografie receptu