Zelenina s kuřecím masem a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky a pórek nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme žlutou cuketu a nakrájíme na kostičky. V pánvi zorehřejeme olej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 76 kJ / 18 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,03 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Papriky a pórek nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme žlutou cuketu a nakrájíme na kostičky. V pánvi zorehřejeme olej…
Na trošičke oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na malé kocôčky narezané mäso a opražíme, kým sa mäso zatiahne, cca 2 min. Vložíme na kocky nakrájanú…
Vyzkoušejte lahodnou kombinaci zeleniny a bylinek. Tento pokrm spojuje jemné gnocchi s čerstvou cuketou, vše podávané v bohaté a aromatické rajčatové omáčce. Ideální…
Sumčí maso obsahuje minimum kostí. Směle z něj připravíte výborné rybí hranolky, podávané na hnízdě z restované zeleniny. Doplnit je můžete opečenými bramborami, plátkem…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
Nejprve rozetřeme máslo s tvarohem, přidáme hořčici a křen a pečlivě vymícháme.Salám nakrájíme na nejjemnější kousky (kdo chce může použít i mixér), cuketu nastrouháme…
Maso očistíme, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek a kapii na plátky, cuketu oloupeme, také nakrájíme na půl…
Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Arašídy nasekáme nahrubo. Plátky cukety obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v nasekaných arašídech a…
Cuketu podélně nakrájíme na cca 2mm plátky - nejlépe to jde na elektrickém nářezáku. Nepovedené nebo příliš malé kousky uschováme. Z ústřicové a sladké chilli omáčky…
Zeleninu narežeme na hranolčeky a dáme do zapekacej misky. Posolíme, posypeme korením a pokvapkáme olejom. Navrch rozložíme hranolčeky tofu, posypeme tymiánom. …
Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé. Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Cukety nakrájíme na plátky a na pánvi vytřené olejem osmažíme z obou stran.Maso na nudličky na pánvi osmažíme na másle dozlatova. Vejce…
Zeleninová rýže s cuketou je osvěžující a zdravý pokrm, který spojuje jemnou chuť rýže s křehkou cuketou. Tento jednoduchý recept je ideální jako příloha nebo lehká…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a…
Cuketová úroda bývá často velmi bohatá, a tak každý recept na zpracování této letní zeleniny přijde vhod. Ze žluté cukety můžete připravit knedlíky a z té zelené dušené…
Pangasius zachutná i těm, kteří obyčejně rybímu masu moc neholdují, neboť postrádá typický rybí zápach a navíc je jeho maso bohaté na bílkoviny. V létě jej můžete…
Žlutá cuketa je méně častý druh cukety, který vyniká svou krásnou barvou. Tu využijeme pro výrobu skvělého pesta, jehož základ tvoří mandle. Obzvláště skvěle se bude…
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
Jednoduchá a rychlá příloha z cukety, cibule a paprik provoněná česnekem a kmínem. Skvěle doplní maso, luštěniny i pečené brambory nebo poslouží jako lehké letní jídlo…
Zdravá a svěží pomazánka z restované cukety chutná po česneku, parmezánu a je pikantní díky drceným chilli papričkám. O krémovou konzistenci se postará zakysaná smetana.…
Pokud máte rádi netradiční kombinace chutí, vyzkoušejte tuto pomazánku na tousty. Spojuje jemnou cuketu s výrazným parmezánem a pikantní curry pastou. Typicky italská…
Jemná krémová polévka ze žluté cukety je ideální na začátek sezóny. Lehká, přesto sytá, chuťově i barvou. Skvěle vynikne s krutony, strouhaným sýrem nebo kapkou smetany…
Křupavé topinky s rajčatovo-cuketovou směsí voní česnekem a chutnají skvěle. O krémovost se postarají vmíchaná vajíčka a svěžest dodá nasekaná petrželka. Skvělé jako…