

Houbová krupička
Suroviny
- sušené houby(můžeme dát i čerstvé)
- voda
- mléko
- sůl
- krupička
- 1 vejce
- mletý kmín
- maggi - kdo rád
Postup přípravy receptu
Do 1 litru mléka dej ždibec soli a nasyp 100 gramů krupičky, rozmíchej metličkou. Nechej asi 1 hodinu nabobtnat.
Sušené houby namoč, po 30 minutách dej vařit na mírný "plamen" a přidej trošku kmínu.
Uvařené houby dej do mléka s krupičkou, osol a uvař kaši, nakonec rozšlehej do kaše vejce. Kaši můžeme polít máslem a dochutit maggi.
Poznámka od kuchařky
Tuto kaši mi dělávala babička k večeři, zbožňovala jsem ji :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Houbová krupička
-
Pro nás trochu neobvyklá kombinace, ale dobré to bylo
+
-
-
S pohankou dělávám
ale s krupičkou to může být také mňamka
+4
-
Jsem se sekla, dávala jsem 1.bod-malý omyl
-
Tuhle kaši znám z dětství a naposledy jsem ji dělala před několika lety, nedochucuju maggi, ale posypu smaženou cibulkou.
Krupičku dávám nabobtnat zároveň s houbami(sušené jsou lepší než čerstvé),2. bodík - Bibi, zapomnělas
-
Cvingerko, to mi připomíná, že tohle menu by mohlo být i z Kuskusu, zrovna tak, jako s krupičkou
Jó, naše babičky uměly v kuchyni pěkně a dobře čarovat
Dávám ti 2.bod