

Kapustová polévka
Suroviny
- kapusta
- zeleninový vývar
- máslo
- hladká mouka
- uzený špek
- čerstvá pažitka
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Kapustu dobře omyjeme a očistíme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky.
Do vroucího vývaru přidáme pokrájenou kapustu a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.
Potom kapustu v polévce rozšleháme na jemnou kaši, necháme ještě jednou přejít varem a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Osolíme, opepříme a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem.
Kostičky špeku osmahneme na suché pánvi, do polévky je přidáme až těsně před servírováním.
Hotovou polévku zdobíme na talíři sekanou čerstvou pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustová polévka
-
cvrkin:žádný masox poctiví vývar který dá dobrou chut.
-
A hlavně nezapomenout na MASOX.
-
supr, nechala jsem tak jak je, žádný tuky, muškátový oříšek jí dělá delikatesní
-
Příjemně mně překvapila. Byla to opravdu dobrá polévka. Trochu jsem se inspirovala od Merylas. Přidala jsem masox, opečenou klobásu a bramboru. Dávám bodík
-
Trošku jsem si recept poupravila, ale základ je zhruba stejný. Místo muškátového oříšku a pažitky jsem dala česnek a trošku majoránky, kousek Masoxu a jíška byla na rozškvařené slanině s trochou oleje