Pečené vepřové na rozmarýnu a slanině, s červeným zelím s cuketou

medanek Kuchařka: medanek

Jiné maso 6 názorů

Suroviny

800 g vepřové plece
3 cibule
200 g domácí uzené slaniny
1 kapie
3 větvičky rozmarýnu
3 lžíce červené papriky
1 rovná lžička sušeného česneku
sůl
pepř
5+1 lžíce oleje
Zelí:
1 hlávka červeného zelí
1 žlutá cuketa
1 velká cibule
2 střední brambory
2 lžíce oleje
sůl
pepř
ocet
cukr
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.

  2. Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a přidáme kousky masa. Znovu promícháme, až máme všechno maso obalené směsí.

  3. Do zapékací mísy dáme 1 lžíci oleje, vyskládáme polovinou plátků cibule a slaninou. Poklademe kusy masa, kapií, přidáme rozmarýn a zbytek plátků cibule. Podlijeme ½ dl vody, přikryjeme alobalem a dáme péct na 200°C cca 20 minut, potom teplotu snížíme na 100°C a pečeme cca 1.5 hodiny. Asi ¼ hodiny před koncem sundáme alobal, odstraníme rozmarýn a dopečeme na barvu.

  4. Mezitím uvaříme zelí:
    Cibuli nakrájíme na kostičky, zelí nakrájíme na jemno nebo nastrouháme, brambory nastrouháme na jemném struhadle a cuketu oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na nudličky.

  5. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme zelí, brambory, osolíme, opepříme a vaříme, dokud není zelí poloměkké.
    Přidáme cuketu, ocet, cukr a ještě chvíli dusíme.
    Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí, octem a cukrem.

  6. Hotové maso servírujeme se zelím a jako příloha může být knedlík, nebo brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové na rozmarýnu a slanině, s červeným zelím s cuketou