Citron svou chutí dokáže ozvláštnit jídlo i nápoje. Jaké jsou nejoblíbenější recepty?
Citrony přináší výraznou chuť a vůni do kuchyně, ale mají také zdravotní a kosmetické výhody. Jsou bohaté na vitamín C, což má několik zdravotních výhod. Vitamín C pomáhá posilovat imunitní systém, podporuje trávení, působí jako antioxidant a zlepšuje vstřebávání železa z potravy. Citrony jsou také vynikajícím zdrojem vlákniny.
Z citronu využijete kůru i šťávu
Citron je nezbytnou součástí mnoha kuchyní po celém světě. Jeho šťáva a kůra jsou využívány k dochucování pokrmů a nápojů. Jeho šťáva se používá zejména pro okyselení a zvýraznění chuti pokrmů, salátů, omáček a nápojů. Kůra je poté bohatá na éterické oleje, a tak dodává jídlu výraznou citronovou chuť. Je používána v pečení, dezertech, marinádách a kořenící směsích. Na dozdobení dezertů je ideální kandovaná kůra.
Tip: Vyzkoušejte zázračné účinky citronu smícháním s česnekem.
Nejoblíbenější recepty z citronu
Z citronu dokážete vykouzlit spoustu skvělých receptů. Velmi oblíbené jsou citronové koláče, bábovky a cheesecaky, svěží letní limonády, citronové kuře, zálivky na saláty, ryby či smažené pokrmy. V letních měsících je pak oblíbená citronová zmrzlina nebo sorbet.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Poctivý punčák vonící rumem. Upečený podle receptu Josefa Maršálka bude lepší než z cukrárny