Jak na dokonalou bruschettu? Slavná italská topinka sází na čerstvá rajčata a bazalku. Pak chutná božsky i u nás
Záchrana v záplavě švestek: Pečená povidla skoro bez práce. Voňavá, hustá a akorát sladká pouze z jedné suroviny
Nejrychlejší kuře na paprice máte na stole do 30 minut: Stačí zvolit správný druh masa i přílohy, pozor na použití smetany
5 foto Pavlišovský řízek s knedlíkem a se zelím: Tradiční specialita s netradiční přílohou chutná překvapivě skvěle
Kvíz KVÍZ: Víte, co dostanete, když si objednáte pikador, kočičí tanec nebo sejkory? Otestujte své znalosti zvláštních názvů jídel
Staročeský kuthan podle Pepy Nemravy: Lahůdka plná masa, cibule a smetany nadchne vůní, chutí i snadnou přípravou
11 foto Litický knedlík podle receptu ze starých kuchařek: Je plný vajíček a báječně chutná s osmaženou strouhankou
Domácí štramberské uši chutnají jako ty opravdové. Specialitu s chutí a vůní perníku snadno zvládne udělat každý
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Muzikanti s uzeným jsou podkrkonošskou lahůdkou: Voní masem i zelím a jejich přípravu zvládne podle receptu každý
11 foto Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Uvařte si chumlaninu z vajec, krupice a špeku podle původního receptu. Taková bude chutnat jako od slovácké babičky
Skromné vaření: Znáte kocmrdu? Levný staročeský pokrm z brambor překvapí úžasnou chutí. A vyjde jen na pár korun
Znáte jabkance? Tyhle sladké placky nemají s jablky nic společného, jedna ingredience v nich ale nesmí chybět!
7 foto Josef Maršálek upekl muffiny s třešněmi a šalvějí: Ta udělá velké divadlo, ale pozor si dejte na teplotu másla, radí cukrář
Strouhaná buchta z kakaového těsta s lahodnou tvarohovou náplní je vláčná a nadýchaná, lehce ji zvládne i začátečník
Pečeme s Ivou: Maličké buchtičky plněné povidlovou náplní vypadají jako visací zámky. S radostí po nich sáhne každé dítě