Sušit můžeme téměř cokoliv, od ovoce, zeleniny až po maso
Sušení je jednoznačně jeden z nejlepších způsobů, jak si nejzdravěji uchovat různé druhy potravin. Když zvolíme šetrný způsob sušení, můžeme si v potravinách uchovat i většinu vitamínů, minerálních a aromatických látek. Nejčastěji sušíme sezónní ovoce, abychom si ho pak v zimních večerech mohli s radostí vychutnat.
Co všechno si můžeme usušit doma
Sušit se dá velká spousta potravin, nejčastěji však sušíme například sezónní ovoce a zeleninu, která vám zrovna roste na zahrádce. K sušení je potřeba vybírat zralé kusy ovoce a zeleniny, u sušení hub je nejprve potřeba je řádně očistit od nečistot a případných červíků.
Zkoušeli jste sušit doma maso?
Sušené maso vyhledávají hlavně sportovci, jako rychlou a výživnou svačinku, kterou můžou mít vždy po ruce a doplnit tak denní příjem bílkovin. Na sušení masa je potřeba vybírat libové maso, hovězí, kuřecí, vepřové i krůtí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí stehna pečená na peřince z bylinkové nádivky: Delikatesa, kterou zvládne i začínající kuchař, chutná božsky
Jídelní rozmary slavných: Herečka Julie Roberts miluje obyčejný chléb a nikdy se nevzdá těchto vláčných sušenek s čokoládou
Zelňačka na Hrad? Eva Pavlová prozradila recept na oblíbenou polévku generála Pavla. Nechybí v ní slanina, houby ani švestky