Sušit můžeme téměř cokoliv, od ovoce, zeleniny až po maso
Sušení je jednoznačně jeden z nejlepších způsobů, jak si nejzdravěji uchovat různé druhy potravin. Když zvolíme šetrný způsob sušení, můžeme si v potravinách uchovat i většinu vitamínů, minerálních a aromatických látek. Nejčastěji sušíme sezónní ovoce, abychom si ho pak v zimních večerech mohli s radostí vychutnat.
Co všechno si můžeme usušit doma
Sušit se dá velká spousta potravin, nejčastěji však sušíme například sezónní ovoce a zeleninu, která vám zrovna roste na zahrádce. K sušení je potřeba vybírat zralé kusy ovoce a zeleniny, u sušení hub je nejprve potřeba je řádně očistit od nečistot a případných červíků.
Zkoušeli jste sušit doma maso?
Sušené maso vyhledávají hlavně sportovci, jako rychlou a výživnou svačinku, kterou můžou mít vždy po ruce a doplnit tak denní příjem bílkovin. Na sušení masa je potřeba vybírat libové maso, hovězí, kuřecí, vepřové i krůtí.
Den sušeného masa
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami