

Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi
Suroviny 2 porce
- 250 g zadního hovězího
- 1 mrkev
- 10 cm cukety
- 1 jarní cibulka
- 2 plátky zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce bambusových výhonků
- 2 lžíce oleje (arašídového)
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2-3 lžíce vývaru (nebo vody)
- 1 rovná lžička škrobu
- čerstvě mletý černý pepř
- dle chuti chilli paprička
- Udon nudle nebo jiné dle chuti
Postup přípravy receptu
V rozpálené wok nebo jiné hluboké pánvi na oleji prudce orestujeme maso nakrájené na plátky velikosti soust, přidáme nasekaný zázvor a česnek, necháme rozvonět. Přidáme mrkev, nakrájenou na tenké plátky, a dál restujeme.
Po pár minutách přidáme orestovat i kolečka bílé části cibulky a cuketu, kterou nakrájíme na kolečka a pak na šestiny, promícháme a přilijeme omáčky. Nakonec přidáme bambusové výhonky a zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve vodě nebo vývaru.
Dle chuti opepříme, přidáme chilli a podáváme s udon nudlemi uvařenými podle návodu na obalu. Na talíři můžeme poházet lístky čerstvého koriandru, nasekanou zelenou částí cibulky a kdo má rád, přidá smaženou cibulku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi
-
casino: vtipné ? piraňa se živí výhradně čerstvým masem
hezký den
-
Marie Svarcova:
No, možná tak pro piraně -
casino: Bylo to přesně akorát
-
Marie Svarcova:
No, když už se oháníte asijskými recepty, tak se jich držte
Podle postupu, tedy délky tepelné úpravy, to UŽ nebude měkké, ale ani to JEŠTĚ nebude měkké -
casino:
-
casino:
dík za komentář - budete se asi divit ale možná proto, že v asijských receptech je vše na kostky nebo nudličky proto, že by se to hůlkami nedalo krájet a proto třeba i řízek je už při podávání nakrájený.
Hezký večer a krásné prožití svátků velikonočních Vám i celé vaší rodině.
-
Eja57:
Napřed jsem vám dal palec hore, protože s rychlou hovězinou mívám podobné problémy
Posléze jsem si rcp několikrát přečetl a soudím, že klíčová je věta "maso nakrájené na plátky velikosti soust,"
A proč?
No přece proto, že aby se to nemuselo kousat, že -
Eja57:
Díky za upozornění, opravila jsem ( teď nevím kde to ještě mám a musím to najít) Podle kluků od sousedů jsou to prostě undon a já to pak napíši
) Hezký zbytek dne
-
maris:
moc děkuji máš pravdu , děti tomu tak říkají a já jsem nad tím nepřemýšlela . děkuji za upozornění a přeji hezký zbytek dne (došla jsem až teď domů)
-
Moc by mi to chutnalo
Ale já se s hovězím masem v minutkove úpravě nějak míjím....proste to neumím -
maris: nemýlís se...dokonce si myslím, že jsem u jiného receptu na to už Marusku upozorňovala...udon je správně...a myslím, že je to zase překlep
-
Maruško, já nejsem odbornice, ale nemají ty nudle být Udon ? Máš Undon v názvu i v postupu, tak to asi není překlep. ale třeba to tak má být a já se mýlím
Jinak moc pěkné, určitě by mně chutnalo