Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi

Hovězí maso Doba přípravy: do 20 minut 12 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: do 20 minut 12 názorů

Suroviny 2 porce

250 g zadního hovězího
1 mrkev
10 cm cukety
1 jarní cibulka
2 plátky zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžíce bambusových výhonků
2 lžíce oleje (arašídového)
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce tmavé sójové omáčky
2-3 lžíce vývaru (nebo vody)
1 rovná lžička škrobu
čerstvě mletý černý pepř
dle chuti chilli paprička
Udon nudle nebo jiné dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V rozpálené wok nebo jiné hluboké pánvi na oleji prudce orestujeme maso nakrájené na plátky velikosti soust, přidáme nasekaný zázvor a česnek, necháme rozvonět. Přidáme mrkev, nakrájenou na tenké plátky, a dál restujeme.

  2. Po pár minutách přidáme orestovat i kolečka bílé části cibulky a cuketu, kterou nakrájíme na kolečka a pak na šestiny, promícháme a přilijeme omáčky. Nakonec přidáme bambusové výhonky a zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve vodě nebo vývaru.

  3. Dle chuti opepříme, přidáme chilli a podáváme s udon nudlemi uvařenými podle návodu na obalu. Na talíři můžeme poházet lístky čerstvého koriandru, nasekanou zelenou částí cibulky a kdo má rád, přidá smaženou cibulku.

Komentáře k receptu Rychlé hovězí plátky s udon nudlemi

  • casino: vtipné ? piraňa se živí výhradně čerstvým masem :-K hezký den

    Odpovědět

  • casino casino

    Marie Svarcova:
    No, možná tak pro piraně :-8

    Odpovědět

  • casino: Bylo to přesně akorát :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Marie Svarcova:
    No, když už se oháníte asijskými recepty, tak se jich držte ;-)
    Podle postupu, tedy délky tepelné úpravy, to UŽ nebude měkké, ale ani to JEŠTĚ nebude měkké

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: :yes::-D

    Odpovědět

  • casino: :-) dík za komentář - budete se asi divit ale možná proto, že v asijských receptech je vše na kostky nebo nudličky proto, že by se to hůlkami nedalo krájet a proto třeba i řízek je už při podávání nakrájený. :-K Hezký večer a krásné prožití svátků velikonočních Vám i celé vaší rodině.

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Napřed jsem vám dal palec hore, protože s rychlou hovězinou mívám podobné problémy ;-(
    Posléze jsem si rcp několikrát přečetl a soudím, že klíčová je věta "maso nakrájené na plátky velikosti soust,"
    A proč?
    No přece proto, že aby se to nemuselo kousat, že ;-)

    Odpovědět

  • Eja57: :-) Díky za upozornění, opravila jsem ( teď nevím kde to ještě mám a musím to najít) Podle kluků od sousedů jsou to prostě undon a já to pak napíši :-*) Hezký zbytek dne :-K

    Odpovědět

  • maris: :-) moc děkuji máš pravdu , děti tomu tak říkají a já jsem nad tím nepřemýšlela . děkuji za upozornění a přeji hezký zbytek dne (došla jsem až teď domů) :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Moc by mi to chutnalo:yes:
    Ale já se s hovězím masem v minutkove úpravě nějak míjím....proste to neumím;-(

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    maris: nemýlís se...dokonce si myslím, že jsem u jiného receptu na to už Marusku upozorňovala...udon je správně...a myslím, že je to zase překlep

    Odpovědět

  • maris maris

    Maruško, já nejsem odbornice, ale nemají ty nudle být Udon ? Máš Undon v názvu i v postupu, tak to asi není překlep. ale třeba to tak má být a já se mýlím;-):-) Jinak moc pěkné, určitě by mně chutnalo;-):-8

    Odpovědět