Urodilo se vám hodně okurek? Přečtěte si naše tipy a nápady, jak je upotřebit
Pokud už nevíte, co s okurkami, a nechcete je rozdat ani prodat, určitě hledáte další osvědčené a chutné možnosti zpracování, konzervace a upotřebení, protože vyhodit je by byla škoda. Nabízíme různé možnosti, jak zužitkovat tyto skvělé a zdravé plody.
Křehké a šťavnaté čerstvé okurky jsou pro kuchaře surovinou ideální a žádanou k báječným sezónním pokrmům, které v jiném ročním období nemohou realizovat tak snadno. Inspirovat se mohou i v zahraničních kuchyních, okurka je použitelná mnoha skvělými způsoby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s nadbytkem okurek nakládaček
Vybírat můžete z našich tipů a rad.
- Využijte příležitost a vyzkoušejte nový způsob sterilace nebo nový nálev.
- Nechte okurky přerůst a pak, pokud nejsou hořké, je použijte stejně jako salátové.
- Nakládačky, které jsou přerostlé, se ideálně hodí na kvašáky.
Co s přebytkem salátových okurek
Zde se může fantazie i mlsný jazyk vyřádit.
- Vyzkoušejte i netradiční dresinky nebo nálevy na salát.
- Přebytek můžete zmrazit.
- Můžeme doporučit i naložení na osvěžující chuťovku.
- Pravděpodobně znáte tzatziky, řeckou specialitu, ale možná se vám hodí pár rad, aby ty vaše byly dokonalé.
- Pokud neznáte studenou a osvěžující bulharskou polévku tarator, vyzkoušejte ji.
- Skvělé jsou různé nápoje z okurky.
- Využití ve studené kuchyni se nabízí samo.
- Z okurky snadno připravíte skvělou a osvěžující pleťovou masku.
Oblíbený recept na sterilované okurky trochu jinak nabízí videorecept Americké okurky, který také doporučujeme vyzkoušet. Takto připravené okurky budou chutnat všem, kdo si potrpí na pikantní chutě.
Komentáře