

Tetiččiny okurky
Suroviny 9 sklenic
- 3/4 l vody
- nálev:
- 1/4 l octu
- 3 dkg soli
- 7 dkg cukru
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- 3-4 pepře
- 1-2 nové koření
- 10 tablet cukerinu
- 6-8 zrnek hořčice
- povaříme
Postup přípravy receptu
Do sklenic dáme 2-3 kolečka mrkve, kolečko petržele, stroužek česneku, kousek křenu, snítku kopru.
Přidávám list višně a někdy vinný list.
Naskládáme okurky a zalejeme vychlazeným lákem.
Sterilizujeme 20 minut při 85 stupních C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tetiččiny okurky
-
Okurky zavařuji stejným způsobem, jen nedávám petržel. Přikládám fotku
-
Nebojte se experimentovat! Já dělávám dost druhů okurků a dávám, jak česnek, tak vinný list a je to super. Pokaždé jiná chuť
-
ten cesnek list z visne bych tam nedavala
-
Vinný list do zavařovaných okurek?
S tím jsem se zatím nepotkala jinde než u močenek (mléčně kvašené okurky)
.
-
Ladislave vítej na topreceptech