Tarator - studená bulharská polévka

domin_krayzel Kuchař: domin_krayzel

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Polévky 2 názory

Suroviny

800 g řeckého jogurtu
1 salátová okurka
3-4 stroužky česneku
kopr
sůl
pepř
chilli koření
olivový olej
vlašské nebo pekanové ořechy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na drobné kostky a smícháme s jogurtem.

  2. Přidáme namačkaný česnek, nasekaný kopr, sůl, pepř a chilli podle chuti.

  3. Polévku na talíři zakápneme olivovým olejem, posypeme nasekanými ořechy a dozdobíme koprem.

Poznámka

Tip! Pokud si chcete dopřát maximální osvěžení v letních dnech, doporučuji dát do misky nebo na talíř 2 kostky ledu a poté polévku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tarator - studená bulharská polévka

  • domin_krayzel domin_krayzel(autor receptu)

    zizala: Záleží to na chuti a gustu každého, jakou konzistenci zvolí. Já raději krájím okurku na kostky, a pod polévku dám víc ledu a v průběhu jídla se mi pěkně naředí.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To vypadá spíš jako nějaký dip. Tarator je polévka, tudíž je řidší. Taky dělávám, jen okurku strouhám. Přidávám fotku.

    Odpovědět

Tématické fráze: tarator recept tarator bolharska studena polévka polévka tatator bulharska polevka z okur tarator.bulharská polívka buharska studena polevka bulharská rajčatová pomazánka bulharska polevka tarantor tarator pomazánka recept na recky tarator recepty bulharská polévka

Zapomněl/a jsem heslo