Kotleta v brazilské marinádě

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
sůl
Na marinádu:
150 ml světlého piva
3 PL kečupu (pokud možno domácího)
2 stroužky česneku
1 malá cibule
2 KL červeného pepře
špetka drceného chilli
2 KL hnědého cukru
1 PL citronové šťávy nebo balsamikového ( vinného) octa
sůl
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky, kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a chilli. Pořádně rozmícháme, aby se cukr rozpustil.

  2. Kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme.

  3. Vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.

  4. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat.

  5. Poté kotlety vyjmeme z marinády, očistíme zbytky cibule a česneku zpět do nádoby a maso na oleji z obou stran opečeme dohněda.

  6. Přilijeme marinádu a ještě cca 3 minuty z každé strany necháme v marinádě maso podusit.

  7. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu, popř. dochutíme.

Poznámka

Marináda je z knihy Šéf na grilu

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 553 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotleta v brazilské marinádě

Tématické fráze: marináda na kotlety marinády na kotlety recept marináda na kotletu kotlety v marinádě brazilské recepty kotleta v marinádě marinady na kotlety brazilské jídlo tncz nova levné recepty ládi hrušky kuchařka tncz nova levné recepty ládi hrušky marináda na kotlety recept kotlety recepty marynada na kotlety vepřová kotleta v marinádě marináda na vepřové kotlety brazilský recept marinády na kotletu kotleta marináda luxusni recept na kotletu brazilské pivo

Zapomněl/a jsem heslo